• Een koude, gure winters-aanvoelende wind, woei deze herfstochtend over de sportvelden van Sportpark De Marslanden. Het was 09.00 uur toen de scheidsrechter op haar fluitje floot voor de aftrap van de wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van SV Zwolle JO10-3. Ik had nog geen 10 plaatjes geschoten of mijn vingertoppen voelden al koud aan. Misschien moest ik meer foto's schieten om ze warm te krijgen?

tekst en foto's: Martijn Meupelenberg

Een vader uit het team van mijn dochter sprak over de 'sancties' die de tegenstander kreeg zodra men met beschermende kleding op het veld kwam als de temperaturen nog boven 0 waren. Die woorden weerhielden mij om handschoenen aan te trekken.

De meiden van JO10-4 traden ten strijde tegen de meiden van JO10-3. Vol goede moed trapten ze de bal af op dit vroege tijdstip. Zouden ze het kunstje weer kunnen flikken? Een week eerder werd er ruim van een meidenteam uit Heino gewonnen: In het eerste kwart werd de basis gelegd voor een goede verdediging. Met 0-0 ging het team naar de kant voor een nieuwe instructie. In het tweede kwart van de eerste helft sloeg JO10-4 toe. Het was Noa Nanuru die twee maal het doel trof. Met blij gemoed werd de rust zonder een tegentreffer bereikt.

Het eerste kwart van de tweede helft ging heen-en-weer en werd er niet gescooord. Coach Floris en Geri stelden na het eerste kwart van de tweede helft de voetballertjes gerust om de 0-2 over de streep te trekken. Het laatste kwart van de wedstrijd werd door de matchwinnaar van deze vroege ochtend over de streep getrokken: Noa Nanuru maakte haar derde doelpunt. De tegenstander kreeg nog een eretreffer. Met 1-3 op het scorebord tankte JO10-4 meer zelfvertrouwen voor de toekomst!