• Dit kalenderjaar viert SV Zwolle het 95-jarig bestaan. Op 6 juni 1926 om precies te zijn, zag voorloper SWIFT het licht. In 1930 werd de naam gewijzigd in R.K.S.C. Zwolle en vanaf 22 april 1969 spelen we in de kenmerkende #wittebroekgeletrui onder de naam SV Zwolle. De komende maanden gaan we aandacht besteden aan dit jubileum, en dat doen we vooral dankzij het archief van Rinie Oude Geerdink. We zijn bezig om een deel van zijn archief te digitaliseren. Met regelmaat zullen we op onze socialemediakanalen van de club het één en ander plaatsen. Heeft u zelf nog oude foto's of oude programmaboekjes (of kent u iemand die dat heeft), neem dan contact op met Rinie. Zijn telefoonnummer is: 038 – 4543771. Volg ons tijdens het jubileumjaar:

• Facebook: @SvZwolle
    • Twitter: @svzwollevoetbal
    • Instagram: SV Zwolle

Vind ons via de hashtags: #wittebroekgeletrui #svzwolle95jaar Benieuwd naar de foto's van Rini en alle verhalen achter de plaatjes? Bij wijze van voorproefje vind je het eerste beeld hieronder. Gedurende de rest van het jaar wordt met regelmaat de Jubileum-pagina aangevuld.

Aflevering 1

Dit is een foto uit 1937/1938, het seizoen waarin RKSC Zwolle uitkomt in de ICVB Tweede klasse B (Oost I). Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen OSV (Onderwijzers Sport Vereniging) uit Enschede, poseert de selectie op de Grote Markt. RKSC Zwolle speelt in 1937/1938 in een competitie met acht clubs. Naast RKSC Zwolle zelf en dus OSV, doen ook De Zweef (Nijverdal), BWO (Hengelo), Longa (Lichtenvoorde), PH (Almelo), Denekamp en Grol mee. #wittebroekgeletrui #svzwolle95jaar Jubileum aflevering 1