• De populieren langs Sportpark De Punt hielden enigszins de Zuiderzeewind tegen, maar was – aan de hoekvlaggen te zien – nog steeds aanwezig op het veld. De Zwolse meiden waren voltallig op de Schutte-dames en Chris na. Een mooie gelegenheid om de teamfoto te updaten. Eerst maar eens de wedstrijd tussen de krijtlijnen tot een mooi resultaat zien te spelen.

  Keeper van dienst dit keer: Lynn Grootenhuis. Deze snelle, kleine flankspeler weet ook als doelverdediger de bal goed bij zich te houden. SV Zwolle MO15-1 wist in het eerste kwart van de eerste helft goed tegenstand te bieden. Ze hadden zelfs licht overwicht op haar tegenstander. Na goed doordrukken wist Lara van rechtsachter de bal op de spits (Anna Meupelenberg) te wriemelen. Haar steekbal op de sterk spelende Fleur Straathof zette de eerste directe aanval in op het doelgebied van de tegenstander. Het was Maud Weustink die de bal in de voeten kreeg gespeeld en het kansje wist te verzilveren: 0-1. De Zwolse defensie stond er ondanks de reeds gespeelde minuten, nog steeds een beetje slaperig bij. Een pass van Fleur vanaf de middellijn op Anna zette een nieuwe aanval in: een mooie solo van de rossige spits werd strak in de rechterhoek afgewerkt: 0-2. SVZ leek op rozen te zitten. De koffie in de pauze smaakte daarom erg lekker.

  Amper op het veld en de sokken opgetrokken, kon Lynn het ronde leer uit haar netje vissen. Een schot vanaf de 16 meterlijn boog precies over de Zwolse goalie heen: 1-2. Nog steeds niets aan de hand voor de Zwollenaren. Helemaal niet als de geboden kansen door SVZ worden verzilverd. Een schot van Anna Meupelenberg ging jammerlijk naast. Ondanks het redelijke spel aan het begin van de tweede helft van de gastvrouwen, stond Aloys Bos als een bezetene te coachen aan de overzijde. Had hij een lichtelijk vermoeden over het verloop van de rest van de wedstrijd?

  De doorbraken van Anna werden gelang de wedstrijd minder, de spanning over het verloop des te meer. De tegenstander kwam steeds vaker en steeds dichterbij de 16. Daarbij kwam het voordeel dat zij de wind in haar rug hadden. Zwolle was gewaarschuwd, maar liet de tegenstander telkenmale opstomen om van ruime afstand op doel te kunnen schieten. Het was al eens mis gegaan; een ezel stootte zich toch niet weer? Maar halverwege de tweede helft ging het dus toch….

  Een afstandsschot van SVM op het Zwolse doel bracht de 2-2 op het scorebord. SV Zwolle wist deze stand niet over de streep te trekken. Het spel van de Gele Kanaries werd alsmaar slordiger en de bal werd niet in de ploeg te houden. Voor de betere Zwolse speler was het moeilijk spelen. Een vrije trap rond de 16 duwde SV Zwolle de afgrond in: 3-2. SV Zwolle was geknakt; de uiteindelijke 4-2 was (op basis van de eerste helft) wat geflatteerd, maar het chagrijn binnen de ploeg was er niet minder om.

  SV Zwolle heeft een 0-2 voorsprong uit handen gegeven doordat zij niet fel genoeg bleven spelen. Desondanks zullen de meiden terug kunnen kijken op een goede eerste helft dat dan maar een opmaat moet zijn voor de volgende wedstrijd!

  En die update? Misschien de volgende keer….