• SV Zwolle heeft in de thuiswedstrijd tegen Batavia’90 een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van Joris Blom kwam voor rust verdiend op een 1-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk onnodig met 1-2.

Het was de derde ontmoeting dit seizoen tussen SV Zwolle en het zondagelftal van Batavia, dat is samengesteld uit Poolse spelers. In de beker wonnen de Lelystedelingen vrij onverdiend met 1-2, maar SV Zwolle won in de eerste speelronde van de competitie met 0-2 in Lelystad.

SV Zwolle was deze zondag in de eerste helft de betere ploeg met het betere veldspel. Ook creëerde het een aantal prima mogelijkheden. Zo stuitte Hüseyin Karadeniz van dichtbij op de doelman en zag Teun Blom zijn kopbal uit een corner van de lijn gehaald worden. Halverwege de eerste helft kwam SV Zwolle dan ook terecht op voorsprong. Martijn Hollewand leverde een lange bal op maat af, Brian Avila Sanchez liep slim weg uit de rug van de linksback en versloeg de doelman met een fraaie lob.

In die fase had SV Zwolle de tegenstander eigenlijk op de rug liggen en had het een tweede treffer kunnen maken. De grootste mogelijkheid was voor Jasper Arutjnian, maar hij schoot vanaf de rand van de zestien over. Vlak voor rust kwam Batavia uit het niets en op gelukkige wijze op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de zijkant vloog, gesteund door de wind, zomaar ineens in de verre bovenhoek.

Het was een harde tik voor SV Zwolle, waar het in de tweede helft nog wat last van leek te hebben. Het overwicht van de eerste helft was namelijk weg en er ontspon zich een rommelige, kansarme wedstrijd, waarin SV Zwolle wat te veel meeging in het vervelende spel van de tegenstander. Tien minuten voor tijd ging het helemaal mis voor SV Zwolle. Een vrije trap van de zijkant werd niet goed verdedigd, waardoor een speler van Batavia volledig vrijstaand de 1-2 binnen kon koppen.

SV Zwolle probeerde het nog wel en kwam nog een paar keer dichtbij de verdiende 2-2, onder meer via een kopbal van Sam Blom, maar die viel niet meer.

Zo leed SV Zwolle opnieuw een onnodige en dure nederlaag, waarin het voor de tweede week op rij niet meezat, maar de ploeg op beslissende momenten voor beide doelen ook niet meedogenloos genoeg is geweest. Na een pauze van twee weken kan SV Zwolle de draad weer oppakken in de thuiswedstrijd tegen Wesepe.