• Veerkracht, achterstand omgebogen!

Het zou deze wedstrijd zo maar eens spannend kunnen worden. Zowel onze geel-witten als het ontvangende Vilsteren JO13-1 hadden verloren van de koploper en gewonnen van de onderste van de 4. Deze wedstrijd was niet Do Or Die, omdat alleen de nummer 1 zich plaatst voor de volgende ronde. Maar de eer en de oefening en de onderlinge strijd maakten dat dit ook daadwerkelijk een spannende wedstrijd werd.

Na een spannend begin met zelfs paar kleine kansjes... Kees schoot in, maar was een makkelijke prooi voor de keeper. Een hoog schot van Sade werd goed uit de lucht geplukt door de (best lange) keeper en Thijs speelde zich goed vrij door met een rush 4 tegenstanders te kijk te zetten (met 4 x een zelfde beweging) Zijn voorzet kwam net niet aan. Maar de rush kreeg het publiek op de banken. Dit beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. Een bittere pil was dat de eerste echte kans voor de tegenstanders er meteen in ging. Jesper stond als een beer te keepen maar kon dit schot niet uit zijn goal houden: 1-0 achter.

SV Zwolle geeft niet op en gaat door met goed voetbal. Een mooie aanval over diverse schijven, Thijs op Sade, zij loopt goed door en passt op Boris S. en zijn goede schot wordt maar net gevangen door de goede keeper. Op het moment dat wij constateren dat deze keeper best groot is en best goed is gaat Boris S. goed door op de keeper. Onder druk van dit druk zetten glipt de bal voorbij de keeper en profiteert Boris heel netjes en kan de 1-1 binnen schieten. Vlak daarna weet Collin een corner van Sade knap binnen te schieten, prikken, het leek wel een karatetrap maar geen gevaarlijk spel, gewoon alert en knap gedaan en de voorsprong voor ons!

De achterstand was omgebogen naar een voorsprong, echter kort daarop een onoplettendheidje levert rap de 2-2 op. Dat was ook de ruststand en zoals altijd komen deze geel-witten sterk het tweede bedrijf in. Binnen no time staan we weer op voorsprong. Sade met een mooi diagonaal schot in de verre hoek onhoudbaar voor de lange keeper. De jongens en meiden van Vilsteren bleven er ook voor gaan. Dit gaf een mooi heen en weer gaand voetbalschouwspel. Beide teams kregen kansjes.

Bereket speelde een dijk van een wedstrijd. Hij is overal, zijn schot op doel mist net de juiste richting/plaatsing. Aan onze kant was Collin nu keep en hield zijn doel lang schoon. De druk op de Zwolse verdediging nam toe. Maar uit een doorbaak werd uit een counter toch weer de stand gelijk getrokken, 3-3. SV Zwolle JO13-2 toonde weer veerkracht. Met een heuse tikkie-takkie aanval krijgt Boris Hidding bal in de 16 speelt zich goed vrij en scoort! 3-4 voor ons!

We blijven de bovenliggende partij, maar één gevaarlijke doorbraak deed de billen nog samenknijpen. Collin kwam goed uit, maar werd omspeeld en de bal werd in het doel geschoven. Maar daar dacht Joep anders over, hij haalde bal nog net voor de doellijn weg. Dit onder luid applaus van de geel-witte tribune en dus nog altijd 3-4 voor ons en deze voorsprong werd nu vastgehouden tot het einde van de wedstrijd. Wat een knappe veerkrachtige overwinning was dit, iedereen had hard gewerkt en de taken goed uitgevoerd. Dit smaakt naar meer. Aankomende zaterdag gaat de competitie beginnen met een thuiswedstrijd tegen WVF. Komt dat zien!