• Steeds meer dames weten de sportkantine van SV Zwolle te vinden voor het vieren van de bekende derde helft. Uiteraard hoort hier bier bij, maar een wijntje op zijn tijd is ook wel lekker. Wat te denken van een droge witte na een knappe overwinning? Of een volle rode na een verloren pot? Nu werd er natuurlijk al wel wijn in onze kantine geschonken maar heel lekker was het niet. Conclusie: de wijnkelder van SV Zwolle kon wel een upgrade gebruiken.

    En zo ontstond het idee, een wijnproeverij te organiseren. Na een babbeltje met de voorzitter (ja hoor, regel maar!) en een mailtje naar Mondovino, was het snel geregeld.

    In eerste instantie stond de wijnproeverij in oktober gepland, maar die kon helaas niet doorgaan vanwege aangescherpte coronamaatregelen. Vorige week ging het wijn nippen wel door. Twaalf dames verzamelden zich in de kantine om te wijnen, wijnen, wijnen. 

    Mondovino presenteerde ons 3 droge witte wijnen, 2 rode en 2 rosé wijnen. Over de rode en de rosé waren we het allemaal eens. Bij de droge witte kwamen er 2 winnaars uit de bus: een Chardonnay en een Sauvignon. Zie hieronder de gekozen wijnen. De wijnen zijn binnenkort in onze kantine te bestellen, per glas én per fles :)