• Wederom een pijnlijke nederlaag in Epe

SV Zwolle speelde in de tweede bekerwedstrijd tegen een bekende tegenstander. In de vorige voetbaljaargang kwam het maar liefst drie maal uit tegen de blauw-witte formatie uit Epe, twee keer in de reguliere competitie en ook vorig jaar werd Zwolle in het bekertoernooi aan Epe gekoppeld. Echt goede herinneringen leverden deze wedstrijden niet op, alle drie de confrontaties werden verloren. Tijd om wat recht te zetten dus.

Gezien de vorige krachtmetingen met de Epenaren, werd het tactische plan enigszins omgegooid ten opzichte van vorige week. Zwolle ving de tegenstander op op eigen helft, hield het veld compact en gokte op de snelheid van haar aanvallers. In de openingsfase van de wedstrijd werden deze opdrachten goed uitgevoerd. Epe kwam maar moeilijk door de Zwolse defensie en de eerste grote kans was zelfs voor de Zwollenaren. Ricardo Kuijer werd in de diepte gelanceerd en zag uiteindelijk zijn schot maar half gekeerd worden door de doelman. Even leek Bram Horstman de bal over de lijn te kunnen werken, maar een verdediger van Epe was net even eerder bij de bal en wist zo een Zwolse treffer te voorkomen.

Vervolgens nam Epe het heft steviger in handen. Een van de vele corners werd in de 20e minuut weggebokst door keeper Martijn Kist. Bij deze actie schoot zijn vinger uit de kom en Kist moest zich dus al vroeg in de wedstrijd laten vervangen. Douwe Bruinsma nam zijn plek onder de lat in. Een minuut later moest hij de bal al uit het net vissen. Na balverlies aan de rechterkant van het veld waren de aanvallers van Epe razendsnel weg, waarna een voorzet simpel binnengelopen kon worden: 1-0.

De openingstreffer gaf de Epenaren het vertrouwen om door te drukken. In de 38e minuut betaalde dit zich uit in de tweede treffer. Na een matige inspeelpass veroverde Epe de bal op de helft van Zwolle, waarna het leer bijzonder fraai over Bruinsma werd gestift: 2-0. Het bleek het startschot voor 10 dramatische minuten van Zwolse kant. Epe profiteerde door twee geldige doelpunten te maken, zag een goal afgekeurd worden en vond ook nog een aantal keer een goed keepende Bruinsma op hun weg. Hiermee werd de ruststand op 4-0 bepaald.

Tijdens de thee zal menig Zwollenaar een déjà vu hebben gehad naar de vorige wedstrijd in Epe, waarin het maar liefst 9-1 werd. Enkele tactische omzettingen moesten dit zien te voorkomen en in de eerste twintig minuten na rust leek Zwolle zich enigszins herpakt te hebben. De rijen werden weer gesloten en ondanks dat Epe hier en daar nog wel een kans creëerde, bleef een verder oplopende score uit. Tot de 65e minuut, toen een diepgaande middenvelder van de blauw-witten werd bereikt. Bruinsma kon in eerste instantie nog redding brengen, maar de rebound werd simpel binnengetikt: 5-0.

Niet lang daarna meldde Zwolle zich weer eens op de helft van de tegenstander. Robert Flierman was het ditmaal die in de diepte werd bereikt. Zijn strakke voorzet zorgde ervoor dat de meegesprintte Jantje van der Sluis de Zwolse eretreffer op het scorebord kon zetten: 5-1. Het restant van het duel kabbelde voort, maar een benutte penalty en een curieuze goal waarbij doellijntechnologie geen overbodige luxe was geweest, bepaalden de eindstand op 7-1.

Ondanks dat het weer een pijnlijke middag was op sportpark Wachtelenberg, zullen de Zwollenaren de rug weer moeten zien te rechten. Er valt nog genoeg aan te merken op het spel, maar ondanks de nederlaag waren er ook enkele positieve punten te noteren. Hier zal de S.V. op moeten voortborduren. Komende zondag wacht de laatste bekerwedstrijd. Wederom een uitwedstrijd, ditmaal in Nieuwleusen tegen USV.