• Op 18 maart 2022 was het dan eindelijk zo ver! SV Zwolle vrouwen 4 had haar eerste toernooi.

Na de oprichting van SV Zwolle vrouwen 3 blijft het vrouwenvoetbal groeien bij SV Zwolle en kon er een nieuw team opgericht worden. De aanwas zijn vrouwen die altijd al gevoetbald hebben maar voor velen is het ook de eerste keer dat zij een bal aanraken. Lekker voetballen in een ontspannen sfeer en met veel gezelligheid. Op dinsdag- en vrijdagavond is er een mogelijkheid om te trainen.

Na een halfjaar samen trainen kon Vrouwen 4 worden opgericht. Hiervoor moest er natuurlijk wel op zoek worden gegaan naar sponsoren. Er werden al gauw twee sponsoren gevonden voor het wedstrijdtenue. Bedankt Boorduurstudio 59 Nieuwleusen en het Spiegelwerk! Vrouwen 4 was nu helemaal klaar voor de eerste wedstrijden.

Het eerste toernooi was gelijk een thuiswedstrijd want SV Zwolle Vrouwen 2 had de eer om het toernooi te organiseren.

De eerste wedstrijd mocht SV Zwolle vrouwen 4 meteen aantreden tegen de dames van Vrouwen 2. Spannend en onwennig stonden ze op het veld en daar wisten hun tegenstanders goed gebruik van te maken. Ze verloren met 4-0.

De vrouwen wisten nu een beetje wat ze konden verwachten en pasten hier hun tactiek op aan. In plaats van 2-3-1 maakten ze een opstelling met 3-2-1. De wijziging in de opstelling wierp meteen haar vruchten af en zo wisten Larissa, Marit en Danique het doel van de tegenstander te vinden. De vrouwen wonnen met 2-0 en 1-0 van VV Kampen en VV OWIOS.

Tussen de wedstrijden door werden ze verwend met kopjes thee en de support van familie en vrienden.

Na de wedstrijden was het tijd voor de 3e helft en dit is natuurlijk minstens zo’n belangrijk en gezellig onderdeel van de voetbalavond. Tot middernacht hebben de vrouwen zich vermaakt in de kantine van SV Zwolle.

Mocht je na het lezen van dit verslag denken, dit wil ik ook eens meemaken, dat kan!

Je kan dan mailen naar: vrouwenvoetbal@svzwolle.nl.

De vrouwen trainen elke dinsdag- en vrijdagavond van 19:45 tot 21:15 en hebben +/- 3 keer per kwartaal een toernooi op de vrijdagavond.

Wees welkom!