• De voorrondes van het NK stoepranden Zwolle vinden plaats op 12 juni 2019 van 13:00 – 17:00 uur op Sportpark Marslanden.

    Deze voorrondes sluiten natuurlijk aan op het NK stoepranden zelf. Het NK stoepranden word georganiseerd vanuit Jantje Beton. Stoepranden wordt een tegen een gespeeld. Iedereen kan meedoen, of je nu tien of honderd jaar oud bent! Wie als eerste vijftien punten heeft, wint het spel. De maximale speeltijd is acht minuten.

    De reden dat Jantje Beton in samenwerking met buurtsportcoaches van verschillende gemeentes de voorrondes van het NK stoepranden + het NK Stoepranden zelf organiseert is, omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren.

    Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.