• Voetballen is een toffe sport. Met veel enthousiasme worden jongens en meisjes, mannen en vrouwen lid van de voetbalvereniging om naar hartenlust te kunnen voetballen. Iedere week oefenen trainers met elftallen voor een goede techniek, tactiek en het ontwikkelen van een gezonde teamgeest. Voetballen met elkaar geeft veel plezier en gezelligheid.

    Op plaatsen waar veel mensen samenkomen wil er af en toe nog wel eens iets vervelends gebeuren. Misschien word je buitengesloten en durf je het niet te bespreken met je trainer. De zin om te gaan voetballen verdwijnt op den duur als er niets aan de situatie verandert. Het kan zelfs zo ver komen dat je besluit te stoppen met voetballen. Vaak is het moeilijk om uit te komen voor problemen die je ondervindt en hou je deze het liefst voor je. Zal ik ermee naar de voetbaltrainer gaan? Ja maar, die is ook al zo druk of we begrijpen elkaar niet zo goed.

    Hier heb je typisch een voorbeeld waar een vertrouwenspersoon voor jou een belangrijke rol kan spelen. Alleen ben je waarschijnlijk niet of onvoldoende opgewassen tegen deze vervelende situatie en het liefst wil je dat niet bespreken binnen je eigen elftal of met je trainer. De vertrouwenspersoon zal naar je luisteren en helpen samen met jou een oplossing te zoeken. Misschien maakt iemand op het voetbalterrein regelmatig flauwe opmerkingen over hoe je eruit ziet, of als iemand aan je lichaam zit terwijl jij dat niet fijn vindt. Je kunt daar erg verdrietig van worden. Blijf niet alleen met dit probleem zitten maar praat erover.

    Ook met dit probleem kan de vertrouwenspersoon proberen je te helpen. Andere zaken waar je last van kan hebben zijn pesten, discriminatie, agressie, geweld, seksuele intimidatie. De voetbalvereniging wil dat hun voetballeden plezier houden in het beoefenen van de sport. De vertrouwenspersoon kan mogelijk oplossingen zoeken voor diegenen die in de problemen zitten of problemen veroorzaken waardoor het voetballen ook voor hen weer tof kan worden. Zoek je hulp, neem dan contact op met de vertrouwenspersoon via e-mailadres vertrouwenspersoon@svzwolle.nl.