• Loon naar werken! Gaat het vanzelf?
    Dat er gewerkt moest worden was duidelijk. Lang bleef het 0-0, de teams van SV Zwolle en Heeten waren aan elkaar gewaagd! Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen 0-1 en daar bleef het niet bij, de 0-2 volgde snel daarop. Gaan we hetzelfde als vorige week nu weer beleven? Gaan de koppies hangen of zetten we de schouders eronder? Dat laatste gebeurde! Mauro zette de Geel-Witten op het goede spoor en scoorde de eerste goal voor de JO13-2 van dit seizoen. De ruststand werd echter bepaald door de bezoekers: 1-3.

    Andermaal werd er in de rust goed overlegd en gecoacht, toeschouwers (lees: SV Zwolle-ouders) vonden het zelfs een Topoverleg, zie de foto! Er werd in de tweede helft niets meer weggegeven, de tegenstander werd vast gezet en kwam niet meer tot scoren. In tegenstelling tot SV Zwolle dat veerkracht toonde. Een kopbal van Jesper en een schot van afstand van Boris bracht de stand weer in evenwicht.

    Dat smaakte naar meer en de weg naar de winst was gevonden. 4-3 voorsprong door een kopbal van Kees. We zijn vandaag dodelijk uit de corners. Een luidkeels 'Hoppa' klonk zelfs van de tribunes. Ook het publiek voelde dat er meer in zat. Jesper schoot knap van afstand binnen en liet de Heetense doelman kansloos. Tot slot bepaalde Leon met een bekeken schot in de verre hoek de eindstand 6-3.

    Conclusie was 'nee: het gaat niet vanzelf', maar 'ja: wat was er goed gewerkt en wat was er gestreden'. Een knappe overwinning en we gaan kijken of we dit in de laatste bekerwedstrijd voort kunnen zetten. Volgende week uit naar Vilsteren belooft een spannende pot te worden.