• Van de voorzitter - juli 2018

Het is goed om weer even op adem te komen en dan weer lekker fris te beginnen aan het nieuwe seizoen. Zoals al in het stuk van Pjotr, onze verenigingsmanager, gebeurt er op allerlei vlakken veel in onze vereniging. Een positief meekijken van hem heeft de waarde van de verenigingsmanager meer dan bewezen. We hebben dan ook voor het nieuwe seizoen meerdere uitdagingen. De grootste uitdaging is om het leger van vrijwilligers te laten groeien. Een vereniging kan niet draaien zonder de vrijwilligers. Dit is door Pjotr zeer goed beschreven in zijn column. Het is het lezen zeker de moeite waard. We hebben een fantastische vereniging, waar het goed vertoeven is. Er zijn altijd wel momenten dat je denkt pfft moet dat nou of had het niet anders gekund. Echter de kracht van onze vereniging blijft de positieve blik vooruit en het is geweldig om dat te ervaren.

Pjotr geeft ook al aan dat de communicatie een belangrijk onderwerp is. Communiceren doen we tegenwoordig per app, lekker makkelijk en vooral om je emotie kwijt te kunnen. Ons leven bestaat bijna uit een aaneenrijging van groep apps. Ik begrijp het helemaal het past in deze tijd en is niet terug te draaien. Echter ervaar ik hoe langer hoe meer dat bepaalde ongenoegens, over wat dan ook, besproken worden door middel van app verkeer. En als je dan beseft dat dit gebeurt tussen allemaal vrijwilligers, die allemaal hun steentje bijdragen voor de SV Zwolle, is dit voor mij soms communiceren met grote vraagtekens. Het mondelinge woord is een groot goed. Bespreek problemen. Maak het zoals gezegd bespreekbaar. Weet zeker dat het de verstandhoudingen verbetert en begrip kweekt voor elkaars standpunten.

Nee, ik zit niet te somberen want zoals beschreven hebben we een fantastische vereniging. Er gebeuren zoveel positieve mooie dingen een mooi voorbeeld hiervan is de reis naar Goldenstedt, het enthousiasme bij de leiders en pupillen die erheen vertrokken en zeker moe en voldaan terugkwamen in één woord geweldig. Net zoals het pupillenkamp en de toernooien die plaatsvonden.

Zoals aangegeven in de vorige ALV zal ik in de ALV van oktober as. aftreden als voorzitter. Na een periode van zes jaar is het goed om een stapje terug te doen. Het heeft me veel positiefs gegeven dat dit de momenten waar het heel moeilijk was genoeg energie gaf. Dat blijft het mooie van het voorzitterschap. Dus diegene die denkt ik weet toch niet wat ik met m’n vrije tijd moet doen, ligt er een mooie uitdaging.
    Ik zal het gesprek graag met je aangaan.

Wim van Enteren