• Update coronavirus! Amateurvoetbal 2019-2020 niet hervat

De KNVB heeft besloten om na verlenging van de maatregelen omtrent het coronavirus door de regering de amateurvoetbalcompetities in het seizoen 2019-2020 niet meer te hervatten.

Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Alle competities worden niet meer hervat. Dus zowel voor alle jeugdteams, vrouwenteams als de seniorenteams van SV Zwolle zit het voetbalseizoen 2019-2020 erop.

De KNVB heeft ook besloten dat er geen eindstanden komen, en dus ook geen kampioenen en degradanten. Ook het bekertoernooi is per direct ten einde.

,,Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is”, aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee op de website van de voetbalbond.

De KNVB adviseerde eerder al aan alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. De maatregelen van de regering zijn verlengd tot en met 28 april. SV Zwolle heeft daarom besloten om het sportpark tot en met 28 april op slot te doen. De trainingen en andere geplande evenementen gaan tot die periode niet door. Het sportpark is daarom tot en met 28 april gesloten.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan plaatst SV Zwolle hierover een update op haar website.