• SV Zwolle JO19-1 trad deze zaterdagmorgen aan met Quinten Hooi in de gelederen. Het was begin september 2019 dat zijn snelheid op de flanken voor het laatst te zien was in het elftal van Alex de Vrij en Eric Assen. Een elftal met een mooie voorhoede: Jasper Arutjnian, Mensur Prasovic en dus Quinten Hooi.

Tekst en foto’s: Martijn Meupelenberg

Eerder speelden de Gele Kanaries 4-4 gelijk in Wezep ‘met 10 paar geknepen billen’ (lees: wedstrijdverslag JO19-1, 9 oktober 2019). Toen stond SV Zwolle in de pauze met 0-3 voor; een vergelijking is snel getrokken….. De eerste doelpoging kwam op het conto van de gasten uit Wezep. Het eerste doelpunt echter op die van de gastheren zelf. De geoliede tandem Prasovic/Arutjnian liep nog net zo gesmeerd als de week ervoor: 1-0 door Jasper Arutjnian. De 1-0 achterstand was voor WHC aanleiding om onderling te mopperen op elkaar. Het gemopper zou de hele wedstrijd te horen zijn….
    Een geslepen pass van middenvelder Matthias Meupelenberg bracht Quinten Hooi in stelling voor de Wezepse keeper. Hooi wist de kans te verzilveren en zette de tussenstand op 2-0. Vlak voor rust was het wederom Jasper Arutjnian die scoorde: 3-0.

In de rust kwam de heenwedstrijd ter tafel. Ook toen was er de euforie over de ruime voorsprong. Toch eindigde die wedstrijd in een gelijkspel en strompelde SV Zwolle toen met 10 man van het veld. Zover kwam het deze wedstrijd niet. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. De sfeer was in ieder geval ontspannen tijdens de thee. De sfeer bij de Wezepers was beduidend minder.

SV Zwolle was geducht op een tsunami van Wezepse aanvallen, maar deze stortvloed bleef uit. De Gele Kanaries wisten na rust goed een vuist te maken. Een fel-spelende Matthias Meupelenberg wist Mensur Prasovic aan te spelen en de teller stond al weer op 4-0. De weerstand van WHC was van meet aan niet te bespeuren en zou de rest van de wedstrijd ook niet meer naar voren komen. Het was voor SV Zwolle een kwestie van consolideren en zoeken naar de mogelijkheid om er nog eentje in te prikken.

Voor de scheidsrechter was het een kwestie van zorgen dat beide teams niet over het randje gingen. Want de irritaties bij WHC stapelden zich op. SV Zwolle was ook niet het lieverdje van de klas en ging stevig het duel in. Het ging gelukkig niet mis, met dank aan de scheidsrechter. De eindstand van 5-0 werd door Mensur Prasovic op het scorebord gezet na goed werk van Mees van der Zande.

SV Zwolle zette deze zaterdag een klinkende overwinning op papier. Een wedstrijd waarin Samson Sahlo met een lichte knieblessure uitviel en Kylian Olierook grote inzet vertoonde. Man van de wedstrijd echter was toch weer de tandem Arutjnian/Prasovic. Het team van Alex de Vrij lijkt de laatste wedstrijden ontspannen te voetballen en vertoont weinig wisselingen. De komende tijd maakt jo19/1 een pas op de plaats en hoeft pas op 7 maart aan te treden in en tegen Dalfsen.