• SV Zwolle heeft de thuiswedstrijd tegen het sterke TKA verloren. Nadat de ploeg van Joris Blom vooral in de eerste helft stevig in de weg werd gezeten door de arbitrage en daarom niet met een voorsprong ging rusten, waren de bezoekers na rust net iets beter: 2-4.

    En dat terwijl het er toch even heel goed leek uit te zien voor SV Zwolle. Op slag van rust, bij een stand van 2-1, leek SV Zwolle op rozen te komen. Jasper Arutjnian stuitte nog op de keeper, maar Teun Blom kon de rebound binnen tikken. Een cruciale treffer zo vlak voor rust, die de 3-1 zou betekenen. De grensrechter stak echter zijn vlag in de lucht, een schandalige beslissing, en niet voor de eerste keer in de eerste helft. Op onbegrijpelijke wijze besloot de scheidsrechter erin mee te gaan en de treffer onterecht af te keuren. Tot overmaat van ramp liet de scheidsrechter TKA ook nog de vrije bal nemen, terwijl SV Zwolle nog vol in protest was door de actie van de grensrechter. Uit die vrije trap counterde TKA naar de gelijkmaker: 2-2.

    Het was het bizarre en belachelijke sluitstuk van een zeer vermakelijke eerste helft, waarin SV Zwolle goed voor de dag kwam. TKA is dé ploeg in vorm, als koploper in de periode met een aantal indrukwekkende uitslagen de laatste weken. De Apeldoorners lieten in Zwolle ook zien erg goed te kunnen voetballen, maar SV Zwolle zette daar ook goed en geduldig positiespel tegenover, en daarnaast ook een goede organisatie in balverlies. Nadat de openingstreffer van Teun Blom nog teniet was gedaan door een kopbal uit een hoekschop, schoot Tim Mestebeld met een vrije trap van een meter of veertig (al dan niet als voorzet bedoeld) SV Zwolle wederom op voorsprong. Die leek het dus vlak voor rust uit te breiden, maar in plaats daarvan stond het bij rust opeens 2-2.

    De tweede helft verliep kalmer. TKA kreeg voetballend wel wat meer de overhand en werd ook dreigend, maar ook SV Zwolle bleef gevaarlijk. Teun Blom kreeg een grote kans om alsnog zijn tweede te maken nadat Arutjnian de bal had afgelegd, maar de topscorer joeg de bal over.

    Uiteindelijk was het een kwartier voor tijd alsnog TKA dat toesloeg. Een voorzet vanaf rechts werd binnengelopen door de linksbuiten van TKA, de absolute uitblinker. SV Zwolle probeerde met een extra aanvaller nog wat te forceren, werd nog een paar keer dreigend, maar moest toezien hoe TKA op de counter de wedstrijd in het slot gooide.

    Wéér een zure nederlaag voor SV Zwolle tegen een erg sterke tegenstander. Hoewel TKA wellicht in de tweede helft iets beter was, had SV Zwolle normaal gesproken gewoon met een 3-1 of 4-1 voorsprong moeten gaan rusten, en dan had de wereld er heel anders uitgezien. Aankomende zondag staat de IJsselderby tegen Go Ahead Deventer op het programma.