• SV Zwolle heeft de topwedstrijd tegen de nieuwe koploper Terwolde met 4-2 verloren. In een spannende wedstrijd had de ploeg van Joris Blom lang zicht op een resultaat, maar moest het in de slotfase, mede door meerdere scheidsrechterlijke dwalingen, toch buigen.

  Terwolde en SV Zwolle hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten, maar SV Zwolle had een wedstrijd meer gespeeld dan Terwolde, dat op verliespunten al de koploper van de competitie was. In de eerste helft ontspon zich een intense en fanatieke strijd. SV Zwolle begon scherp aan de wedstrijd en creëerde de eerste goede mogelijkheid via Wilco van der Heide, die op de doelman stuitte. Terwolde stichtte in het eerste kwart van de wedstrijd twee keer gevaar via de gevaarlijke linksbuiten, die eerst voorlangs schoot en vervolgens met een gevaarlijke voorzet net geen ploeggenoot wist te bereiken.

  Na een kwartier leek Ericson de Lanoy op weg naar de openingstreffer, nadat hij profiteerde van een fout in de opbouw van Terwolde en op de keeper af kon. De verdediger van Terwolde haalde de sterke aanvaller bewust onderuit en dus was er maar één straf mogelijk: een rode kaart, iets waar ze zich bij Terwolde op dat moment ook al verzoend mee leken te hebben. De scheidsrechter besliste echter dat een gele kaart voldoende was. Ook bij Terwolde beseften ze zich dat ze daar goed wegkwamen. De vrije trap bleef wel staan en in twee instanties wist De Lanoy gevaarlijk op doel te schieten, maar de doelman tikte de bal stijlvol over de lat.

  Een kleine tien minuten voor rust kreeg SV Zwolle de volgende tegenvaller te verwerken, toen Terwolde een dubieuze strafschop kreeg, nadat het contact minimaal was en de duik van de aanvaller wel heel gretig. De strafschop werd onberispelijk raak geschoten. SV Zwolle richtte zich echter knap op en sloeg in twee minuten tijd twee keer snoeihard toe. Eerst maakte De Lanoy met een schitterende poeier van afstand gelijk en een minuut later schoof Teun Blom de bal onder de keeper door, nadat SV Zwolle weer eens balverlies in de opbouw van Terwolde had afgedwongen. Zo ging de ploeg met een 1-2 voorsprong rusten en dat was op dat moment niet onverdiend.

  In de tweede helft kwam Terwolde sterk voor de dag en werd SV Zwolle wat meer teruggedrongen. Het leverde Terwolde niet enorm veel grote kansen op, maar SV Zwolle kwam er wat moeizamer uit. Een kwartier voor tijd maakte Terwolde dan ook gelijk na een goede steekpass door de Zwolse defensie, knap afgemaakt door de aanvoerder van de thuisploeg.

  Toch wist SV Zwolle zich opnieuw te herstellen van een tegenslag en leek het tien minuten voor tijd een gouden kans te krijgen om wederom op voorsprong te komen. Teun Blom snoepte een verdediger op de achterlijn de bal af en deze verdediger liet zich vervolgens vol aan de spits hangen. Een glaszuivere strafschop, maar om onbegrijpelijke redenen besliste de scheidsrechter ook deze keer in Zwols nadeel: geen penalty. Het kwam SV Zwolle duur te staan, want een paar minuten later viel de goal aan de andere kant: een schot vanaf de rand van de zestien rolde door een woud van Zwolse benen in de verre hoek zomaar binnen. SV Zwolle probeerde in de slotfase nog aan te dringen voor een punt door verdediger Chris Rozendal voorin erbij te zetten, maar dat leverde Terwolde juist de ruimte op om in de counter de wedstrijd te beslissen: 4-2.

  Zo liet SV Zwolle zien zich te kunnen meten met de top van de competitie, maar bleef het na een spannende en intense wedstrijd toch met lege handen achter. De rol van de scheidsrechterlijke dwalingen op cruciale momenten kan daarin niet ontkend worden en zorgden terecht voor veel frustratie aan Zwolse zijde. Aankomende zondag speelt SV Zwolle een zeer lastige thuiswedstrijd tegen het sterk presterende Batavia’90. Hopelijk heeft de ploeg dan het geluk iets meer aan zijn kant.