• SV Zwolle heeft de tweede knock-outronde van het bekertoernooi bereikt. De mannen van Joshua Nijlant schakelden in een stadsderby tweedeklasser Be Quick'28 uit door de strafschoppen beter te nemen.

    Na negentig minuten voetbal stond er een 2-2 stand op het scorebord. Be Quick'28 kwam na zeventien minuten spelen op voorsprong door een treffer van Cas Duiker. Daarvoor had de thuisploeg al de lat en paal geraakt. SV Zwolle kwam snel na de achterstand op gelijke hoogte. Jeffrey Hondebrink ging goed door op de rechterkant, zijn voorzet kwam op de hand van een speler van Be Quick'28 terecht. Strafschop. Ruben Klinkenberg benutte de penalty, 1-1.

    SV Zwolle kreeg daarna goede kansen op de voorsprong, maar een fraaie boogbal van Anne Nijland trof net geen doel. Ook Harry Auke Venema was dichtbij een treffer, maar hij schoot naast. Aan de andere kant bracht Damian Scholten, die de afwezige Bjorn van Tilborgh verving, enkele keren knap redding.

    Na een klein uur spelen kwam SV Zwolle op voorsprong. Jasper de Roos, die al vroeg in de wedstrijd Angelo Kisjes kwam vervangen, schoot schitterend de bal in de bovenhoek, 1-2. In de 71ste minuut dacht SV Zwolle aan buitenspel, maar het was Hugo Koopman die voor 2-2 zorgde. Strafschoppen moesten de beslissing gaan brengen. Alle spelers van SV Zwolle bleven uiterst koel. Negen strafschoppen werden benut. Damian Scholten keerde de negende strafschop van Be Quick'28, waarna aanvoerder Patrick Maat SV Zwolle naar de tweede ronde schoot.

    Door de fraaie zege op de tweedeklasser zit SV Zwolle maandag in de koker bij de loting voor de tweede knock-outronde en de derde ronde (tussenronde). De speeldata voor de tweede ronde is de midweek van 27 tot en met 29 november.