• SV Zwolle heeft de IJsselderby tegen Go Ahead Deventer overtuigend gewonnen. De ploeg van Joris Blom was vanaf de eerste seconde scherp en dat resulteerde in een verdiende 3-0 overwinning, waardoor SV Zwolle de tegenstander passeert op de ranglijst.

Vanaf de eerste seconde had SV Zwolle recht op die overwinning. De ploeg begon heel goed aan de wedstrijd, won de belangrijke duels en creeërde een paar mogelijkheden. Na een kwartiertje volgde de gouden kans op de openingstreffer. Na een schitterende actie werd Jasper Arutjnian onderuit gehaald in de zestien, waardoor de bal op de stip ging. Ericson de Lanoy zag zijn inzet echter gekeerd worden door de Deventer doelman.

Het was eigenlijk na die gemiste strafschop dat Go Ahead Deventer wat beter in de wedstrijd kwam en wat mogelijkheden kreeg, vooral omdat SV Zwolle wat meer duels begon te verliezen. Toch was het de thuisploeg die vlak voor rust verdiend op voorsprong kwam. Teun Blom werd weggestuurd aan de rechterkant, behield goed het overzicht en bediende Wilco van der Heide, die van dichtbij de 1-0 binnen kon tikken.

Ook aan de tweede helft begon SV Zwolle goed en na een aantal Zwolse mogelijkheden nam het duel een beslissende wending: een speler van Go Ahead Deventer kreeg een rode kaart doordat hij Van der Heide naar de grond werkte, toen de bal niet meer in het spel was. Toch kreeg Go Ahead juist een minuut daarna hun grootste kans van de wedstrijd. Doelman Robin Pansier voorkwam met twee cruciale reddingen de gelijkmaker.

Daarna had SV Zwolle volledig de controle en had het weinig meer te duchten van de tegenstander, die zelfs ontsnapte aan nóg een rode kaart. Invaller Jeffrey Noback verdiende op de achterlijn de tweede strafschop van de wedstrijd en schoot deze onberispelijk binnen, waarmee de wedstrijd wel gespeeld was. Tien minuten voor tijd werd het nog 3-0: Arutjnian gaf de hoekschop, Johan Duhoux verlengde de bal en bij de tweede paal stond Teun Blom klaar om van dichtbij binnen te werken.

Het scherp verdedigende SV Zwolle gaf verder niets meer weg tegen de handige aanvallers van de Deventenaren, waardoor niet alleen een belangrijke zege, maar ook de tweede clean sheet van het seizoen geboekt werd. Hierdoor houdt SV Zwolle de top van de competitie in zicht. Aankomende zondag staat de kraker tegen Hoonhorst op het programma, op verliespunten de nummer twee van de ranglijst. Een kans voor de mannen van Joris Blom om nog dichter naar de top te kruipen.