• SV Zwolle sterker dan Broekland in wedstrijd met twee gezichten

Voor de laatste thuiswedstrijd van 2019 werd Broekland ontvangen op Sportpark de Marslanden. De muziek-liefhebbende voetbalsupporter zal in zijn nopjes zijn geweest met deze middag, want tegelijkertijd deed de stembus van de Top2000 het Zwolse sportpark aan. Het spektakel dat de hitlijst van Radio2 biedt, bood de wedstrijd op het hoofdveld eveneens.

De eerste kans van de wedstrijd kwam al vroeg. Nadat Broekland de bal op Zwolse helft veroverde, lag de weg naar het doel open, maar de spits van de gasten wist de kans niet te verzilveren. Het bleek de benodigde eye-opener voor de Zwollenaren om de concentratie te verhogen en het spel van de laatste weken weer op te pakken. Al snel trok Zwolle richting het Broeklandse doel. In de 9e minuut werd gelegenheidsspits Ruben Klinkenberg vanaf de zijkant bediend door Robin Pansier. Met een mooi, geplaatst schot wist hij de Broeklandse goalie te verschalken: 1-0. Zwolle nam geen gas terug en wist het initiatief in handen te houden. In de 32e minuut wist de ploeg het overwicht uit te drukken in de score. Nadat Jasper Zwakenberg zijn schot nog van de lijn gekeerd zag worden, stond Dennis Sylla op de juiste plek om de bal binnen te werken: 2-0. Tot aan de rust werd het duel gecontroleerd door de Zwollenaren, wat zorgde voor tevredenheid tijdens de thee.

Het tweede bedrijf bleek een heel ander gezicht te hebben. Hoewel de eerste kans nog voor Zwolle was, bleek een tactische omzetting bij Broekland het startschot voor een comeback. Na 10 minuten spelen in de tweede helft kregen de Zwollenaren een vrije trap. De voorzet die hieruit volgde werd simpel gevangen door de Broeklandse doelman. Die zocht direct een van de voorwaartsen en na een inschattingsfout in de Zwolse defensie kon Ruben Simons in één keer doorlopen naar keeper Douwe Bruinsma. Die werd verschalkt met een mooie lob: 2-1. Het meer opportunistische spel van Broekland werd in de 70e minuut beloond. Een vroege voorzet van de zijkant werd terug voor het doel gekopt, waarna Jelle Broekhof de bal van dichtbij binnen kon werken: 2-2.

Vanaf dit moment nam de Zwolse teamgeest over. Met een uitstekende mentaliteit rechtte Zwolle de rug en wist het de tegenstander weer wat verder van de eigen goal weg te houden. Het kwam ook zelf weer wat meer aan aanvallen toe. De twee ploegen gingen beide voor de winst, maar het waren de geelhemden die aan het langste eind trokken. In de 79e minuut werd de wederopstanding beloond. De hardwerkende Pansier werd in de diepte gelanceerd door Martijn Hollewand. Zijn diagonale schot was de doelman te machtig: 3-2. Omdat de Zwollenaren keihard voor elkaar werkten, kwam de ploeg in de slotfase niet meer in de problemen en bleek Pansier de matchwinner te zijn. Het eindsignaal werd bereikt met de 3-2 stand op het bord.

Een mooie afsluiter van een zwaar kalenderjaar op De Marslanden. 2019 wordt afgesloten met nog twee uitwedstrijden, waarvan de clash met Heeten volgende week op het programma staat. Het affiche vond vorig seizoen nog plaats in de Derde Klasse maar beide clubs vinden zich nu een niveau lager. Het maakt het duel niet minder belangrijk, het team van Marco Onderberg zal proberen om de goede reeks voort te zetten en de drie punten mee naar Zwolle te nemen!