• SV Zwolle heeft de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij Wissel won de ploeg van Joris Blom met 1-3, waarmee de zesde plaats in de competitie veilig werd gesteld.

    Die uitslag viel gezien het spelbeeld en de kansenverhouding nog mager uit. Al had SV Zwolle het in de honderdste wedstrijd van Martijn Hollewand in het eerste pakweg kwartier nog wel lastig met Wissel, dat binnen een minuut al dicht bij de voorsprong was. Daarna domineerde SV Zwolle de wedstrijd volledig, maar wist het niet enorm veel kansen te creëren. De grootste was voor Jasper Arutjnian, die alleen voor de doelman werd gezet, maar over schoot. Vlak voor rust was het alsnog raak voor de buitenspeler. Na een goede actie van Koen van der Linden kwam de bal via Ericson de Lanoy voor de voeten van Arutjnian, die prima binnen schoof.

    Ook in de tweede helft was het SV Zwolle dat de wedstrijd volledig in handen had en Wissel wat daar weinig tegenover kon stellen. Het was wachten op de 0-2 en die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Invaller Mees van der Zande haalde zuiver uit van afstand en vond de verre onderhoek, waarmee hij zijn eerste treffer namens het eerste elftal van SV Zwolle scoorde.

    In de slotfase van de wedstrijd was er vooral veel irritatie van de Zwollenaren richting de scheidsrechter, omdat deze steeds maar verzuimde om op te treden tegen de harde, lompe en soms ook bewuste schoppen die de spelers van Wissel aan het uitdelen waren. Nadat De Lanoy uit een corner van Arutjnian de volledig terechte 0-3 had ingekopt, pakte de scheidsrechter in de laatste minuut nog even zijn momentje, door als ‘beloning’ voor de irritaties een lachwekkende penalty toe te kennen aan Wissel, eentje waar aan beide kanten vooral om gelachen kon worden. Doelman Robin Pansier kwam in de buurt, maar wist de penalty net niet te pakken, waardoor SV Zwolle in de laatste wedstrijd geen ‘clean sheet’ haalde.

    Zo eindigt SV Zwolle het seizoen op de zesde plaats. Er zijn grote stappen gezet wat betreft het voetbal in wedstrijden, maar het gevoel blijft dat er meer in had gezeten, als bepaalde wedstrijden net wel de goede kant op waren gevallen. Dat moet volgend seizoen dan maar gebeuren.