• SV Zwolle heeft in de laatste wedstrijden van de competitie een einde gemaakt aan de slechte reeks waar het mee bezig was. Vorige week werd DAVO volkomen verdiend met 6-2 over de knie gelegd, het bezoek aan Wesepe leverde het elftal van de vertrekkende Marco Onderberg een punt op: 1-1.

    SV Zwolle miste door blessures en vakanties een half elftal aan gewaardeerde krachten en trok daarom met een gehavende en uitgedunde selectie naar Wesepe. Daar begon het in een wat meer aanvallende formatie dan normaal, om de thuisploeg al snel onder druk te zetten en een overtal te creëren op het middenveld. Ondanks dat de eerste kans in de omschakeling voor Wesepe was, lukte dat bij vlagen aardig. Beide ploegen deelden in de eerste helft wat speldenprikken uit, SV Zwolle de meeste, maar gescoord werd er niet.

    Na rust was SV Zwolle een kwartier lang even de kluts kwijt. Het stond niet meer goed in de organisatie en Wesepe creëerde een aantal goede mogelijkheden, waarvan er uiteindelijk eentje benut werd: 1-0. De voorsprong van Wesepe duurde niet lang, want vlak daarna werd het alweer gelijk: Ayoub Lakkaichi raakte nog de lat, maar in de rebound werd de bal snoeihard door Daniël Koot in de kruising geramd.

    In het laatste half uur moest zelfs oefenmeester Onderberg in zijn laatste wedstrijd als trainer van SV Zwolle de schoenen nog aantrekken om de Zwollenaren met elf man op het veld te houden. Onderberg was bijna meteen trefzeker, maar zijn volley belandde over. In het laatste half uur was SV Zwolle de bovenliggende partij en kreeg het een paar goede kansen op de zege, maar de doelman van Wesepe redde knap op inzetten van Onderberg en Willem Busscher, terwijl aanvoerder Ericson de Lanoy naast schoot. Zo bleef het bij 1-1, waar SV Zwolle ondanks de gehavende samenstelling meer had verdiend.

    Met de remise komt een wisselvallig seizoen voor SV Zwolle ten einde. Voor de winterstop deden de Zwollenaren nog volop mee om promotie, maar in de tweede seizoenshelft bleek de selectie te smal om een (groot) aantal blessures op te vangen, terwijl het in een aantal wedstrijden ook niet mee zat. Daardoor verdween een klassering in de top uit het zicht.