• SV Zwolle heeft voor de tweede week op rij drie punten gepakt. In de thuiswedstrijd tegen Emst leek het daar lang niet naar uit te zien, maar mede geholpen door een rode kaart en meerdere prachtige goals, werd de zege toch over de streep getrokken: 4-2.

  Emst presenteerde zich vorig seizoen al als een ervaren, geslepen en geduchte tegenstander en trekt die lijn dit seizoen voort, onder meer met een knappe zege op DAVO vorige week. Ook SV Zwolle had het zondag enorm lastig met de oranjehemden. Vooral in het eerste half uur kreeg SV Zwolle totaal geen grip op de formatie waarin Emst aantrad, waardoor de bezoekers continu de vrije man wisten te vinden en meerdere goede kansen creeërden. Hoewel SV Zwolle via Jeffrey Noback en Jasper Arutjnian ook twee enorme kansen kreeg,
  was het gezien het spelbeeld niet meer dan logisch dat Emst al vroeg de voorsprong pakte. De manier waarop was echter dubieus, aangezien de scheidsrechter zowel een overtreding als een vlagsignaal van de grensrechter negeerde.

  Na een lastig half uur, waarin SV Zwolle geluk had dat het bij die ene tegentreffer bleef, zette trainer Joris Blom zijn ploeg iets om, om zo meer grip te krijgen op de formatie van de tegenstander. Bovendien kreeg SV Zwolle binnen enkele minuten twee belangrijke meevallers. Eerst kwam de ploeg op gelijke hoogte via Arutjnian, die een lage voorzet van aanvoerder Noback binnengleed. Vlak daarna werd Chris Rozendal getorpedeerd door een aanvaller van Emst, die daarvoor de rode kaart gepresenteerd kreeg. SV Zwolle profiteerde razendsnel van het numerieke overtal. Noback schoot overtuigend binnen na een knappe steekpass van Ericson de Lanoy.

  Ook tegen tien man van Emst had SV Zwolle het niet makkelijk. Zo moest doelman Robin Pansier zowel vlak voor als vlak na rust handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Halverwege de tweede helft liep SV Zwolle definitief weg. Arutjnian bekroonde een sterke wedstrijd door een magistrale vrije trap binnen te schieten, terwijl enkele minuten later invaller Teun Blom het eindstation was van een geweldige individuele actie van De Lanoy, die begon op eigen helft.

  Emst wist in de laatste tien minuten wel nog een tweede keer te scoren, waarbij de scheidsrechter wederom om onbegrijpelijke redenen een opgestoken vlag van de grensrechter negeerde. SV Zwolle slaagde er daarna niet in om de wedstrijd makkelijk uit te voetballen, maar echt in de problemen kwam de ploeg van Joris Blom ook niet meer.

  Zo boekte SV Zwolle een moeizame, maar belangrijke zege op een zeer taaie tegenstander. Door de driepunter en de resultaten op de andere velden stijgt SV Zwolle naar de vijfde plaats, met uitzicht op de ploegen daarboven. Waaronder TKA, dat twee punten én een wedstrijd meer heeft en de volgende tegenstander is voor de Zwollenaren, aankomende zondag in Apeldoorn.