• SV Zwolle heeft na twee nederlagen op rij weer een overwinning geboekt. Na een moeizame eerste helft liep de ploeg van Joris Blom na rust overtuigend weg bij Vilsteren en won het met 3-5.

  In de eerste helft had SV Zwolle het lastig met het strijdplan van Vilsteren, dat ver inzakte en bij balbezit meteen gokte op diepte achter de Zwolse defensie. Het baltempo van SV Zwolle was te laag om het verdedigende Vilsteren uit elkaar te kunnen spelen, terwijl het verdedigend niet altijd goed stond, waardoor de lange ballen van Vilsteren te veel gevaar opleverden. Uit één van die lange ballen kon de snelle linksbuiten richting doelman Robin Pansier, die de 1-0 niet kon voorkomen.

  Na een half uur kreeg SV Zwolle uit het niets een belangrijke meevaller. Wilco van der Heide, die vroeg was ingevallen voor de geblesseerde Dennis Sylla, werd op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Ericson de Lanoy faalde niet en schoot overtuigend de gelijkmaker tegen de touwen.

  In de tweede helft kwam SV Zwolle veel beter voor de dag. Nadat Jasper Arutjnian na een goede aanval al een keer dicht bij de 1-2 was geweest, kwam die er alsnog. Op aangeven van Arutjnian maakte De Lanoy zijn tweede van de middag. Vlak daarna leverde een prachtige combinatie tussen de ingevallen Jeffrey Noback en Arutjnian de 1-3 op, omdat laatstgenoemde de bal hard in de onderhoek schoot.

  Weer een paar minuten later leek SV Zwolle de wedstrijd al in het slot te gooien, via een schitterende aanval. Arutjnian gaf de bal op rechts mee aan Sam Blom, die de bal laag terugtrok. Na een overstapje van De Lanoy stond invaller Teun Blom klaar om overtuigend de 1-4 tegen de touwen te schieten.

  Nog geen minuut later leidde balverlies in de Zwolse opbouw echter alweer de 2-4 in, waardoor Vilsteren toch nog wat hoop hield. Die leek enkele minuten later weer de kop ingedrukt te worden, toen Sam Blom voor de tweede keer deze middag aangever was voor zijn broertje Teun Blom, maar weer een minuut later was het alweer 3-5.

  In het laatste kwartier had SV Zwolle het aanvankelijk nog lastig en ontsnapte het enkele keren aan de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk werd de verdiende zege over de streep getrokken. Daardoor kan SV Zwolle naar boven blijven kijken in de vijfde klasse en sluit het aan bij de bovenste ploegen.