• SV Zwolle heeft de topper tegen CCW’16 verloren. Het nog steeds gehavende elftal van Marco Onderberg zag de verdiende nederlaag in de slotfase nog oplopen tot 4-1.

  De afwezigenlijst van SV Zwolle was al wel wat korter dan een week geleden, want Tim Mestebeld, Jeffrey Noback, Johan Duhoux en Yusuf Erdem keerden terug in de wedstrijdselectie. Alleen eerstgenoemde was echter fit genoeg voor een basisplaats. Aanvoerder Niek Eggink, Willem Busscher en Serhii Chumeiko waren nog afwezig.

  Op het dramatisch slechte grasveld in Wilp was de thuisploeg de betere partij. CCW had de bal en SV Zwolle kwam maar sporadisch aan aanvallen toe. In de eerste helft creëerden de bezoekers een paar kleine mogelijkheden, maar CCW stond halverwege verdiend op voorsprong. De linksbuiten snelde langs twee verdedigers van SV Zwolle en legde de bal goed terug op de spits, die de openingstreffer liet aantekenen.

  Hoewel de mindere partij, was de achterstand nog te overzien voor SV Zwolle, mede omdat CCW niet overdreven veel kansen uit het overwicht wist te halen. In de tweede helft liet SV Zwolle zich wat meer zien, maar kreeg het na tien minuten de uiterst zure 2-0 om de oren. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd door zo’n beetje iedere Zwolse verdediger getoucheerd, totdat de bal precies goed viel voor de spits van CCW, die simpel zijn tweede van de wedstrijd kon binnentikken.

  SV Zwolle gaf nog niet op en werd, gesteund door invallers Noback en Erdem, wat gevaarlijker. Het resulteerde zo’n tien minuten voor tijd in de aansluitingstreffer. Ayoub Lakkaichi vond Erdem met een fraaie steekpass en Erdem schoof de bal koeltjes in de onderhoek: 2-1. Vanaf de aftrap kreeg SV Zwolle de bal meteen weer in de voeten geschoven en ontstond er een zeer kansrijke situatie, die echter niet goed werd uitgespeeld.

  Het was een teken dat CCW ietwat zenuwachtiger begon te raken, maar de wedstrijd viel in de laatste minuut in het slot. Een corner van CCW werd op zeer ongelukkige wijze tot eigen doelpunt gepromoveerd. Des te zuurder was het dat in de extra tijd de score ook nog opliep tot 4-1.

  Een verdiende nederlaag van SV Zwolle, dat vooral aan de twee laatste onnodige tegentreffers, waardoor de nederlaag toch nog ruime vormen aannam, een zure nasmaak zal overhouden. Pas over drie weken volgt kans op eerherstel. Dan staat de uiterst belangrijke kraker tegen nummer drie Voorst op het programma. Bij een zege verkleint SV Zwolle het gat naar de nummer drie, een plek die een grotere kans geeft op nacompetitievoetbal dan de vierde plek waar SV Zwolle nu staat, tot één punt.