• De winstreeks van SV Zwolle is ten einde. Na drie nipte overwinningen op rij moest de ploeg op bezoek bij Emst genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. Daar tegenover staat wel dat de ploeg van Marco Onderberg voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen bleef.

Dat er geen makkelijke tegenstanders zijn in deze vijfde klasse, bleek voor SV Zwolle afgelopen zondag. Emst hield voorafgaand aan de wedstrijd slechts twee ploegen onder zich, maar bood de Zwollenaren, de gedeelde nummer twee, goed partij. Sterker nog, in de beginfase was Emst de betere ploeg. Na een fout in de opbouw van SV Zwolle kregen de gastheren ook de eerste goede kans van de wedstrijd, maar deze werd over geschoten.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam SV Zwolle beter in het spel en kreeg het het initiatief voorzichtig in handen. Martijn Hollewand kreeg de beste mogelijkheid na een goede aanval, maar de middenvelder plaatste de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook was er een gegronde claim voor een strafschop na een vermeende handsbal van een verdediger van Emst, maar de scheidsrechter wilde daarin niet mee.

Vlak voor rust kwam Emst, dat er met uitbraken bij vlagen gevaarlijk uitkwam, op voorsprong. Het was een fraaie goal na een goede aanval. De sterke spits werd ingespeeld en legde terug op een eronder komende middenvelder, die de bal vervolgens schitterend in de kruising krulde. Zo leek SV Zwolle met een achterstand te gaan rusten, maar in de laatste minuut van het eerste bedrijf werd de stand weer in evenwicht getrokken. Ayoub Lakkaichi bevestigde zijn status als topscorer door een fijne voorzet van Niek Eggink bij de tweede paal knap binnen te schieten. Net zoals vorige week tegen Vilsteren ging de vlag omhoog voor buitenspel, maar ook nu trok de scheids zijn eigen plan en kende de goal toe. Dat leek ook terecht, want het was Ericson Lanoy die buitenspel leek te staan en niet doelpuntenmaker Lakkaichi.

Een meevaller voor SV Zwolle zo vlak voor rust, maar het bleek niet de aanzet tot een sterk begin van de tweede helft. De Zwollenaren waren steeds razendsnel de bal kwijt en Emst begon aan te dringen. Verdedigend hadden de mannen van Onderberg het echter goed voor elkaar, zodat Emst niet enorm veel kansen creëerde.

Mede door enkele wissels in de voorhoede wist SV Zwolle in de laatste twintig minuten het spelbeeld weer te kantelen en ging het zelf op zoek naar de winnende treffer. Daar kwam het ook meerdere keren dichtbij. Zo leek de ploeg een glaszuivere penalty onthouden te worden toen invaller Willem Busscher over het been van een verdediger ging, maar de scheidsrechter het wederom wegwuifde. Diezelfde Busscher was in de absolute slotfase akelig dichtbij de winnende treffer, maar zijn kopbal spatte uiteen op de paal.

Zo bleef het bij 1-1. Bij SV Zwolle zal het gevoel leven dat er meer in had gezeten, vooral omdat de ploeg zeker één of misschien wel twee penalty’s had moeten krijgen. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat 1-1 gezien het spelbeeld een terechte uitslag was, omdat SV Zwolle vooral aanvallend niet genoeg bracht om de zege te kunnen claimen.

SV Zwolle blijft voorlopig de derde plek in handen houden en kan deze aankomende zondag verstevigen, als de volledige top acht van de vijfde klasse tegenover elkaar staat. Voor SV Zwolle wacht een thuiswedstrijd tegen de nummer zes Go Ahead Deventer. De aftrap op Sportpark de Marslanden is om 14.00 uur.