• Op de laatste zaterdag in augustus speelde het amateurvoetbal haar eerste wedstrijden van de nieuwe competitie 2022-2023. Teams moesten grotendeels weer wennen aan de nieuwe teamindeling, nieuwe tegenstanders, nieuwe trainer of nieuwe elftalbegeleider.

Bij de meiden van mo15/1 gold dit niet anders. Een viertal meiden waren vanuit mo13/1 toegevoegd aan het eerste van mo15. Robin Pansier traint de dames binnen de krijtlijnen en Henriëtte Ruitenberg zorgt voor dat alles buiten de wekelijkse oefeningen gestroomlijnd wordt. Ook voor de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen tegen de forse dames uit IJsselmuiden………………

Tekst en foto’s: Martijn Meupelenberg

De rood-witten uit ‘Iesselmuun’ hadden in het eerste helft de overhand. Door de goede interventies van keepster Babette Rosseau bleven de kansen voor de gasten slechts tot kansen. De druk werd door IJVV niet verzilvert in een doelpunt. SV Zwolle daarentegen vormde nauwelijks druk op haar tegenstander. Een hoekschop was het enige wapenfeit van de Gele Kanaries. Tot de twintigste minuut bleef de clash in evenwicht, maar in de eenentwintigste minuut werd het evenwicht verstoord door de gastvrouwen: 0-1. Vlak voor rust kon SV Zwolle op gelijke hoogte komen door het benutten van een penalty. Het was Emma die gevloerd werd en Fleur die het ronde leer op de 11-meterstip mocht plaatsen. Een ferme trap tegen de bal en het materiaal lag tegen de touwen. De keeper kon de gelijkmaker uit haar netje gaan vissen. Meer commotie was er niet in de eerste helft.

In de tweede helft kreeg nieuwbakken speelster Anna Meupelenberg (overgekomen samen met Luisa Maurits, Rosa van der Wardt en Lynn Grootenhuis van mo13/1) een kansje om op doel te schieten. De bal rolde volledig langs het vijandige doel; Schwein gehabt. Het team van Pansier speelde de gehele tweede helft met een vrouwtje minder. Pitbull Lisa Bos bleef geblesseerd achter in de kleedkamer. Gezien het aantal wisselspelers deze wedstrijd op 0 stond, was de trainer genoodzaakt deze ‘tactische zet’ te maken. Billen knijpen en je best doen, maar konden de meiden van mo15/1 niet doen. Ondanks de minderheid bleef SVZ op de been.

Het harde stemgeluid van de trainsters van IJVV deed daar niet aan af. Op de tribune werden oordoppen uitgedeeld tegen de geluidsoverlast van de bezoekende vrouwen uit de Kop van Overijssel. Naast de schreeuwende IJVV-trainsters was ook de spanning van de stand voelbaar. De soms hachelijke defensieve momenten van de thuisploeg gingen gepaard met kirrende en gillende geluiden van de aanwezige supportersschare. Het slaakte een zucht van verlichting toen de met de bronzen speld-onderscheiden scheidsrechter Sepp Helbers blies voor het eindsignaal: 1-1.