• In een eerder (beker)treffen met DOS Kampen ging SV Zwolle MO13-2 genadeloos onderuit met 8-2. Dat beloofde niet veel goeds tegen de fanatiek gecoachte tegenstander. Maar zoals eerder vermeld over de meiden van MO13-2 ‘zit er progressie’ in. Ondanks een verliespartij was het naderhand toch nog feest voor de meiden van Jos Custers en Jeroen Merkus…….

Tekst en foto’s: Martijn Meupelenberg

De Gele Kanaries keken deze wedstrijd tegen een vroege achterstand aan. In de vierde minuut stond DOS Kampen MO13-1 voor tegen SV Zwolle MO13-2. SV Zwolle wist deze eerste helft niet genoeg druk te zetten op haar tegenstander. Een rolletje van Anna Meupelenberg op de paal en een poging van Lynn Grootenhuis in de handen van de keeper; meer kwam er niet uit het Zwolse meidenelftal. De Gele Kanaries wisten geen vuist te maken tegen Hanzestad Kampen. Opvallend voor de eerste helft van de wedstrijd was het goede verdedigende spel van Luisa Mauritz (niet de eerste wedstrijd dat zij het slot op de verdediging was) en de gretigheid van Katelijne Dongen die het doel deze wedstrijd verdedigde ten faveure van Saar Duursma.

Na de pauze herpakte SV Zwolle zich en kon zij de bal beter binnen de ploeg houden. Dat kwam niet alleen door Lynn Grootenhuis, maar zéker ook door Anna Meupelenberg. Met Lynn op de linkervleugel en Anna op de rechter, zette SV Zwolle meer druk op haar tegenstander. En dat de druk van SV Zwolle aan het toenemen was, was ook verbaal langs de Kamper zijlijn te merken: ,,Kampen gaan we nu eindelijk weer eens voetballen?”, schreeuwde de trainer. DOS Kampen was niet scherp en miste diverse kansen op een riante voorsprong. De Kampense voorsprong werd door Lynn Grootenhuis zelfs teniet gedaan. Zij bracht de stand in evenwicht: 1-1. SV Zwolle kon vervolgens de voorsprong pakken, maar Anna Meupelenberg verzaakte deze kans. DOS trok de wedstrijd weer wat naar zich toe. Comedey Capers voor het doel van Katelijne Dongen, maar DOS profiteerde er niet van. Even later kwam DOS Kampen tòch op voorsprong: 1-2. Een lobje van Anna plofte net naast het doel. Deze wonderschone poging had meer verdiend, maar stierf in schoonheid. Gelukkig hebben we de beelden nog……

Het was DOS Kampen die de wedstrijd uitspeelde en via een penalty nog de 1-3 binnen wist te schieten. Weer een nederlaag, maar deze tweede helft van SV Zwolle MO13-2 bood weer hoop voor de eerste helft van de komende wedstrijd tegen Hatto Heim 13-2 van komende zaterdag. Uiteindelijk was het toch feest voor SV Zwolle: trainer Jeroen Merkus was jarig en trakteerde!