• Na de eerste nederlaag van de competitie vorige week tegen Haarle stond vandaag een publiekloze thuiswedstrijd op het programma. Via de livestream konden thuiszitters echter meekijken bij de verrichtingen van de geelwitten tegen koploper Holten. Deze ploeg is een geduchte tegenstander die vorig jaar samen met ABS al boven de rest uit stak in de vierde klasse G. Waar ABS een klasse omhoog ging, bleef Holten de vierde klasse trouw.

De roodzwarte brigade is deze jaargang voortvarend gestart met negen uit drie en 26 gescoorde doelpunten in de eerste drie wedstrijden. Een zware dobber dus. Echter had deze ploeg ook elke wedstrijd nog twee doelpunten tegen gekregen, dus waren er wellicht kansen in aanvallend opzicht. Ook de 1-4 overwinning van SV Zwolle in Holten uit de vorige jaargang gaf een sprankje hoop voorafgaand aan de aftrap.

De openingsfase van de wedstrijd zorgt voor een gelijk opgaand wedstrijdbeeld, waarbij de Holtenaren geleidelijk aan meer overwicht kregen. Dit resulteert in een aantal kansrijke situaties, maar een uitgespeelde kans bleef voorlopig uit. Aan de andere kant brak Zwolle af en toe veelbelovend uit. Ricardo Kuijer had bij één van deze uitbraken het geluk net niet aan zijn zijde. Even later was hij van afstand na een corner ongelukkig, waarbij z’n schot net langs het doel zeilde. Na deze mogelijkheden bouwde Holten de druk op en kwam een aantal keren gevaarlijk door. De ploeg beschikt over veel voetballend vermogen en weet al combinerend zijn weg te vinden op het middenveld. Tel daarbij een balvaste spits op en deze ploeg is eigenlijk een maatje te groot voor SV Zwolle deze middag. Na een klein half uur volgt de treffer die al in de lucht hing, vanaf randje 16 plaatst één van de middenvelders secuur achter Ruben Bartelds (0-1).

Het spelbeeld blijft hierna hetzelfde, waarbij Zwolle loert op een kansje en Holten op zoek gaat naar een tweede goal. Via een goeie aanval over de linkerkant van de SV belandt de bal voor de goal bij Ron Stoutmeijer. Waar de spits zijn vizier tot nu toe vaak op scherp had staan, mikt hij de bal vandaag met zijn hoofd op de paal. Uit de tegenstoot komt Holten door over de linkerkant en wordt de bal voorlangs getrokken, waarna het voor één van de voorwaartsen een koud kunstje is om de 0-2 aan te tekenen. Ondertussen moet trainer Onderberg noodgedwongen Mehmet Ali Ozgen geblesseerd vervangen, zijn plaats wordt ingenomen door Robin Pansier. Na de tweede treffer laat Holten het initiatief wat meer aan Zwolle en blijft wachten op een kans op de score uit te breiden. Zwolle heeft daardoor meer balbezit, voetbalt bij vlagen ook aardig maar creëert niet echt uitgespeelde kansen.

Het begin van de tweede helft laat een SV Zwolle zien dat probeert de boel achterin dicht te houden, maar tegelijkertijd kijkt of er wellicht nog wat te halen valt deze middag. Nadat hierdoor wat ruimte begint te ontstaan is het Holten dat de wedstrijd binnen twee minuten in het slot gooit. Een toegekende strafschop zorgt voor de 0-3 en vlak daarna volgt de 0-4. Even lijkt het erop dat er een monsterscore op komst is, maar Zwolle herstelt goed en laat zich niet naar de slachtbank leiden. De organisatie wordt door het duo Hollewand en Wuarbanaran weer neergezet, waarmee de rust wat terugkeert.

Nadat de spits van Holten ook zijn doelpuntje mee heeft mogen pikken is het tijd voor de Zwolse aanvalsdrang. Waar de tegenstoten van Zwolle al steeds dreigender werden, maar nog geen resultaat opleverden, is het Ricardo Kuijer die uit een strafschop zijn vijfde van het seizoen mag noteren (1-5). Even later is Kuijer niet onzelfzuchtig als hij de bal van Stoutmeijer krijgt en bedient hij Harut Talaljan die ook zijn doelpuntje meepikt (2-5). Rechtsback Brian Avila Sanchez is even later nog dicht bij de 3-5, maar zijn inzet zeilt over de Holtense goal. Met (volledig terecht) welgeteld nul minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter deze middag om kwart voor vier voor de laatste maal.

Een lastige wedstrijd vanmiddag tegen een goede opponent waarbij SV Zwolle, ondanks een aantal kansen in de beginfase, niet bij machte was de kampioenskandidaat bij uitstek punten af te troggelen. Volgende week weer een kans op drie punten als er (ijs en weder dienende) een bezoek aan Heeten op het program staat. Deze wedstrijd eindigde vorig jaar in een spectaculaire 3-4 overwinning, dit jaar zijn de groenwitten iets minder gestart en staan na vier wedstrijden met één punt onderin de ranglijst.

Opstelling SV Zwolle; Ruben Bartelds, Brian Avila Sanchez, Dennis Sylla, Tim Mestebeld, Mehmet Ali Ozgen (’30 Robin Pansier), Martijn Hollewand (c), Joao Wuarbanaran, Laurens Jonkman (’70 Harut Talaljan), Jasper Arutjnian, Ron Stoutmeijer, Ricardo Kuijer.