• Het is SV Zwolle niet gelukt om kampioen Terwolde pijn te doen. De ploeg van Joris Blom had in eigen huis wel een puntje verdiend, maar gaf de goals te makkelijk weg en verloor met 2-3.

    Na de 2-5 overwinning op Vaassen van vorige week had SV Zwolle mathematisch nog een kans op de nacompetitie, maar realistisch gezien was die kans al wel verkeken. De thusiwedstrijd tegen de overtuigende kampioen vormde nog wel een mooie uitdaging aan het einde van de competitie. SV Zwolle begon dan ook prima aan de wedstrijd en had in het eerste half uur voetballend de controle. Het leverde een paar kleine mogelijkheden op, maar niet veel meer. Aan de andere kant verscheen Terwolde drie keer rondom de Zwolse zestien, maar was het wel twee keer trefzeker, uit voorzetten vanaf de rechterkant.

    Naast de effectiviteit van Terwolde zaten er nog wel meer dingen niet mee in de eerste helft voor SV Zwolle. Zo moest de ploeg al in de eerste helft liefst vier spelers vervangen met enkelblessures, waaronder aanvoerder Jeffrey Noback, Chris Rozendal, Abel Velthuis en Jasper Arutjnian, die een minuut voor de 0-2 in de zestien een harde tik op zijn enkel kreeg. Een zuivere strafschop, die niet werd gegeven door de scheidsrechter.

    Toch kwam er vlak voor rust ook nog een meevallertje voor de Zwollenaren. Uit een vrije trap van Martijn Hollewand kon Sam Blom inkoppen, en stond Hüseyin Karadeniz bijna op de doellijn klaar om de bal binnen te tikken: 1-2.

    De tweede helft was zeer rommelig, waarbij Terwolde nu de touwtjes in handen had, zonder heel veel te creeëren. Uiteindelijk was het wederom een voorzet vanaf de rechterkant die goed viel in de zestien, en hard werd binnengeschoten voor de 1-3. De wedstrijd leek beslist, maar een paar minuten voor tijd wist Ericson de Lanoy het nog even spannend te maken (2-3). Dat leek hij vanuit buitenspelpositie te doen, maar de scheidsrechter negeerde de vlaggende grensrechter en keurde de goal goed. In de laatste paar minuten probeerde SV Zwolle nog wel de niet onverdiende gelijkmaker te forceren, maar verder dan een gevaarlijke corner voor het doel langs, kwam de ploeg niet meer.

    Zo kon SV Zwolle de ongenaakbare kampioen prima partij bieden, maar kwam het, zoals wel vaker dit seizoen, net tekort voor een resultaat dat de ploeg wel verdiend had. Aankomende zondag wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen Wissel.