• Binnenkort wordt een mooie beker toegevoegd aan de prijzenkast van SV Zwolle. Claire, Dyon, Huub, Len, Marijn, Seth en Thijs van JO9-1 wonnen afgelopen zaterdag op het voetbaltoernooi bij sportpark De Verbinding bij CSV’28 in Stadshagen.

Na oefenwedstrijden tegen mede-hoofdklassers CSV JO9-1 en ZAC JO9-1 was SV Zwolle nog ongeslagen. Met dit toernooi volgde de eerste ‘officiële’ krachtmeting van het ambitieuze team waar sterkhouders Tijn en Sander ontbraken.

Er werd begonnen met een mooie overwinning (3-1) tegen CSV JO9-2, waarna onze jongens, en Claire op het goal, zich konden opmaken voor een nieuwe tegenstander: Berkum JO9-1. Met gezonde spanning werd aan deze wedstrijd begonnen omdat de jongens uit Berkum hun eerste wedstrijd met maar liefst 13-0 hadden gewonnen. Maar door het verzorgde spel van SV Zwolle werd de winst gepakt met 3-0, waarna met iets minder moeite ook van SVI JO9-2 werd gewonnen.

Dit betekende door naar de finale. Het zelfvertrouwen groeide en iedereen liet mooi spel zien. 8-1 stond er op het bord toen de scheidsrechter het eindsignaal floot. Aanvoerder Claire haalde namens het team de beker op en iedereen nam met een grote glimlach een medaille én een Djambo toegangskaart in ontvangst.

De winnaars mogen de beker om de beurt een week thuis op de schouw zetten en daarna komt de bokaal in onze kantine te staan. Over twee weken start de competitie in de hoofdklasse voor dit talentvolle team. JO9-1 heeft er zin in en is er klaar voor!