• Het gesprek tussen de Zwolse ‘begeleiders’ ging vooraf op de tribune over de dubieuze wedstrijden die hier vroeger wel eens gespeeld werden, de eenheid in de nieuwe vrouwen-kledinglijn, Nederwiet en onze jongens van defensie. Tersluiks werd de trainer aan zijn jasje getrokken en ‘gemaand’ enige coulance te hebben met haar tegenstander. Er schenen veel ‘doorgeschoven’ B-spelers in dit A-elftal van Voetbalvereniging Kampen Hercules Combinatie (vv KHC) te zitten om dit elftal op te kunnen tuigen. Het team van Alex de Vrij was op volle oorlogssterkte. Dus met dispensatiespelers Robin Pansier en Sam Blom en Bram Alberts en Arnout van Baalen uit 19-2.

  Tekst: Matthias en Martijn Meupelenberg
  Foto’s: Martijn Meupelenberg

  SV Zwolle zette in de eerste minuut meteen de toon door te scoren. De ogen van de meegereisde ‘begeleiders’ waren nauwelijks op het veld gericht of het was Matthias Meupelenberg die het ronde leer tegen de Kampense touwen wist te rossen. Het was eeuweling KHC die het eerste speelkwartier weinig in te brengen had. Dit veranderde rond de twintigste minuut. Een schot van de blauw-witten op de deklat van keeper Thomas Assen was een speldenprik die KHC slechts enkele keren deze wedstrijd wist uit te delen. Na een sterk begin kakten de Gele Kanaries wat in; SV Zwolle werd slordig. Toch kwam het in de negentiende minuut op 0-2. Sam Blom gaf een pass de bal op Robin Pansier. Diens voorzet kwam op de pantoffel van Magic-Mike Klok, die zowaar er weer eens een streepje achter zijn naam kon zetten.

  Herhaaldelijk kreeg SV Zwolle te maken met de onbehouwenheid van de nummer 15 van KHC (Dayo Isesamy). Een klap in Mees’ gezicht werd door de scheids over het hoofd gezien. Het nodige duw en trekwerk werd weggewuifd en – dit in Zwolles’ voordeel – een actie waarbij hij zijn eigen keeper doormiddens schopte, resulteerde in het derde tegendoelpunt voor Kampen. Het was Sam Blom die dit buitenkansje van verdedigende wanorde wist te profiteren: 0-3. Zwolle liep voor rust uit naar 0-4 (Arnout van Baalen) en 0-5 (kopbal Wick Lammers).

  De onmacht van KHC was aan het begin van de tweede helft goed te zien. Een zwakke uittrap van de verder goed keepende (Kampense) doelverdediger Noah Beumer, werd goed onderschept door een jagend SV Zwolle. Hieruit kon Wick Lammers zijn tweede doelpunt aantekenen: 0-6. Eén van de speldenprikken van KHC die ik noemde kwam na dit sextet aan Zwolse doelpunten. Het schot ging echter naast. Een volgende vanaf de ’16 ging wèl achter onze keeper Thomas Assen. Een klutsbal binnen de 5-meterlijn was voor KHC niet te missen: 1-6.

  De scheidsrechter bakte er deze wedstrijd geen pepernoot van. KHC had deze wedstrijd al een paar onbestrafte poeiers uit mogen delen, maar een ‘aai’ van SV Zwolle werd door deze flut-fluiter meteen ‘beloond’ met een penalty: 2-6. De lichte paniek bij de Gele Kanaries was van korte duur. Vanuit een vrije trap buiten de ’16 kon Wick weer zijn krullebolletje ertegen plaatsen. Hangen! (2-7). Een prachtige verdedigende actie van Jaimy Vermeulen op links; hij wist de bal te veroveren, bij zich te houden en een goed gevolg te geven.

  Door een handsbal van KHC mocht Samson Sahle Araya aanzetten vanaf de penaltystip: 2-8. Zijn eerste doelpunt voor dit seizoen kwam hem van het hele team op een schouderklopje te staan. Een kopbal van Wick die de uiterste rechterhoek van het vijandelijke doel wist te bereiken is niet meer dan het vermelden waard. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een mooie steekpass van Matthias Meupelenberg op Bram Alberts sloot de doelpuntrijke wedstrijd af met een stand op 2-9.

  Man van de wedstrijd: Jaimy Vermeulen voor zijn stijgende lijn in de achter hoede (en die ene vermelde actie).

 • De jongens van SV Zwolle JO19-1 speelden een duel bij KHC JO19-1. De wedstrijd in Kampen werd met 2-9 gewonnen. Een fotoverslag van Martijn Meupelenberg.