• SV Zwolle JO14-1, dat getraind wordt door Erkan Kara en David Schmidt, heeft aan het einde van dit seizoen promotie gemaakt naar de vijfde divisie! Hoe zij zover gekomen zijn, is te lezen in dit artikel.

  Grote inzet

  De jongens van JO14-1 trainen het hele jaar drie keer in week ontzettend hard en doen dit zonder te zeuren. Omdat het team van 14-1 niet altijd genoeg wissels heeft, worden zij gedurende het seizoen tijdens de wedstrijden ondersteund door spelers van de 14-2. Ook zíj hebben een grote inzet laten zien!

  De eerste fase - start van ontwikkeling

  In de eerste fase heeft het team bekerwedstrijden gespeeld. De focus lag in deze fase op de opbouw van achteren. Met drie winstpartijen en vier verlieswedstrijden zijn er negen punten verdiend, waardoor SV Zwolle op een vijfde plaats is geëindigd.

  De tweede fase – de ontwikkeling zet zich voort

  Tijdens de tweede fase startten alle jongens weer vol goede moed en de trainers zagen in deze fase al een mooie groei en ontwikkeling ontstaan. De focus lag deze keer op het voetbalspel van het middenveld. Met drie winstwedstrijden, een gelijkspel en drie verliespartijen is er geknokt voor tien punten, waardoor SV Zwolle op een derde plaats eindigde.

  De derde fase - eén van de zestien beste teams in de hoofdklasse

  De derde fase begon in een competitie met in totaal dertien teams. Het was mooi om te zien hoe het harde werken en de vooruitgang van de jongens terug te zien was in het voetbalspel op het veld. De focus lag in deze laatste fase bij de aanval van het team. Van de twaalf wedstrijden werden er tien gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren.

  In totaal speelde ons team eenendertig punten bij elkaar, evenveel als ASV Dronten, waarmee ze samen bovenaan de poule belandden. Op doelsaldo eindigde SV Zwolle echter op de tweede plaats, maar omdat het team een goed puntengemiddelde heeft behaald en bij de zestien beste teams van hun leeftijdscategorie behoort, zijn zij alsnog gepromoveerd naar de 5de divisie!

  Van de 175 hoofdklasseteams in de leeftijdscategorie JO14 heeft SV Zwolle met een puntengemiddelde van 2,58 een eervolle elfde plaats weten te behalen. Met het gemiddelde aantal tegengoals zelfs een 8e plaats.

  De trainers, leider en ouders zijn supertrots op deze prestatie!

  Vierde plaats voor SV Zwolle JO14-1 op Hanze Trophy 1