• SV Zwolle JO11-1 heeft afgelopen zaterdag het kampioenschap in de eerste klasse binnengehaald. De ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom kende weinig moeite met Berkum JO11-2 en stelde met een 9-0 overwinning de eerste plaats veilig.

De uitslag is dezelfde als die van vorige week tegen Oene. Het spel was bij lange na niet zo spectaculair als in die wedstrijd, maar vanaf de eerste minuut bestond er eigenlijk geen twijfel over of de benodigde overwinning gepakt zou worden. Het duurde wel een paar minuten voordat de eerste goal viel, dus toen Jayfon die maakte, was de opluchting wel voelbaar. Toen Siem snel daarna 2-0 maakte door knap bij zijn tegenstander weg te draaien, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Keeper Melle kende opnieuw een rustige wedstrijd en zag voor zich de stand gestaag oplopen. Het feit dat de eerste zeven goals gemaakt werden door zeven verschillende spelers is illustrerend voor dit team, waarin eigenlijk iedereen een goal kan maken. Bij rust was de stand 5-0 en na rust kwamen er nog vier treffers bij. Zoals wel vaker zal er over deze kampioenswedstrijd niet lang nagepraat worden, maar over het (halve) seizoen des te meer.

10 wedstrijden, 10 winstpartijen, 89 goals voor en 5 tegen. De cijfers zijn indrukwekkend. SV Zwolle JO11-1 is een team zonder grote uitblinkers, waarin iedereen zijn steentje bijdraagt. De sfeer in het team is geweldig en dat is terug te zien op het veld, waarin niemand te beroerd is het vuile werk voor een ander op te knappen. De grootste progressie is dit halve jaar echter gemaakt op voetballend gebied, waarbij vooral de laatste drie wedstrijden een lust voor het oog waren.

Na het laatste fluitsignaal barstte een groot feest los met onder andere vuurwerk en kampioensshirts. Nadat de jongens én de trainers met kleren en al onder de douche waren geweest gingen de festiviteiten door in de kantine, waar de jongens een medaille en patat kregen. Ook hadden verschillende ouders gezorgd voor een speech, appeltaart en een prachtig verzorgd pakket van onze sponsor Piccolini, bestemd voor de trainers.

Aankomende zaterdag is de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen SEH JO11-2. Daarna breekt de welverdiende winterstop aan, voordat JO11-1 begint aan het avontuur in de hoofdklasse. Wij hopen u dan weer te zien langs de lijn!