• Alice Damman en Lilian Kraan zijn de nieuwe SV Zwolle-coördinatoren voor de dames en de meiden. Eelco Middelburg neemt die taak voor JO13 tot en met JO15 op zich.

Een dochter spelend in MO10, een zoon in JO14 en een zoon bij PEC Zwolle. Hoewel Alice vroeger zelf altijd op het volleybalveld stond, is het nu volop voetbal in huize Damman. Aan de waslijn hangt overwegend kleding in de gele SV Zwolle-kleuren en naast de uren die gestoken worden in de communicatiesector wordt er de nodige tijd doorgebracht op de voetbalclub. Niet alleen de kinderen aanmoedigen, maar sinds anderhalf ook zelf voetballend onder de bezielende leiding van trainer Ruben Kuiper. En, zo bedacht Damman samen met Kraan eind 2019, daar kunnen nog wel wat uren bij. En dus heeft het duo, dat overigens ook samen aan de wieg van hun dameselftal stond, de taak als coördinator voor de dames en meiden op zich genomen.

En wat voor Damman geldt, geldt ook voor Kraan. Haar betrokkenheid bij de club straalt niet alleen af van haar SV Zwolle-trainingspak, maar ook van haar trainerschap bij het team van zoon Pepijn. Hij speelt in JO9-1, oudere zoon Hugo speelt in JO11-1. En waar een paar jaar geleden de hockeystick nog in de berging lag, heeft ook Kraan die ingeruild voor de voetbalschoenen. Kraan, in het dagelijks leven bezig met haar eigen coaching en mediation bedrijf, antwoordt op de vraag waarom ze coördinator wordt met: Een bijdrage leveren aan de club. Het antwoord van Damman is hetzelfde.

Voor Eelco Middelburg is het al even geleden dat hij zelf de voetbalschoenen aan had. Zijn carrière op de voetbalvelden is gestopt in de D1. Maar stil zitten is aan Middelburg niet besteed, dus nam hij vrij snel na het voetbal en voor jarenlang het tennisracket ter hand. Tegenwoordig zijn het de wandelschoenen die overuren maken tijdens tochten van meestal een kilometer of 15. Om vervolgens tot rust te komen en het hoofd leeg te maken doet Middelburg aan Hatha Yoga. De nieuwe coördinator van JO13 tot en met JO15 wil vooral ondersteuning bieden aan de teamleiders zodat zij zich kunnen richten op het voetbal. En verder? Overal hulp bieden waar dat gewenst is.

De nieuwe coördinatoren staan in de startblokken. Onafhankelijk van elkaar definiëren ze SV Zwolle met de woorden plezier, gezelligheid, ontspanning en sportiviteit. Kennismakend met de nieuwe coördinatoren zouden die vier woorden ook best op hen van toepassing kunnen zijn.

SV Zwolle heeft drie nieuwe coördinatoren

De nieuwe coördinatoren v.l.n.r.: Lilian Kraan, Eelco Middelburg en Alice Damman.