• SV Zwolle is er niet in geslaagd om de aansluiting met de top drie te behouden. De thuiswedstrijd tegen nummer drie Voorst kon alle kanten op vallen, maar viel net naar de verkeerde: 2-3.

  Vooraf was het verschil tussen SV Zwolle en Voorst vier punten in het voordeel van laatstgenoemde, dus was het voor de ploeg van Marco Onderberg zaak om drie punten te pakken, om zo het verschil te verkleinen. Een mooie kraker dus op papier, en beide ploegen stelden niet teleur. Binnen tien minuten was er aan beide kanten al een doelpunt te noteren. Voorst kwam op voorsprong, een steekbal door de Zwolse as werd langs doelman Robin Pansier geschoven. SV Zwolle kwam echter binnen enkele minuten op gelijke hoogte. Ericson de Lanoy brak door, hield goed het overzicht en stelde Jeffrey Noback in staat om voor de gelijkmaker te zorgen.

  Halverwege de eerste helft zette Noback de thuisploeg ook op voorsprong. SV Zwolle verplaatste het spel al combinerend van rechts naar links, waar Noback de ruimte vond om met zijn levensgevaarlijke rechterbeen uit te halen. Via een Voorster been dwarrelde de bal achter de doelman.

  Na die 2-1 brak een ijzersterke fase aan van SV Zwolle, waarin de ploeg de wedstrijd had kunnen en misschien wel had moeten beslissen. Zo kreeg Noback twee dotten van kansen om een zuivere hattrick achter zijn naam te krijgen, maar hij liet deze liggen. De 3-1 leek niet uit te kunnen blijven en dat leek Voorst zich ook te beseffen, want met een wissel en daarmee wisseling van systeem probeerden de bezoekers weer wat meer grip te krijgen, wat ook lukte. Zo moest Robin Pansier met een weergaloze reflex voorkomen dat een corner van dichtbij tot doelpunt gepromoveerd kon worden.

  SV Zwolle leek met een kleine voorsprong te gaan rusten, maar kreeg in extremis nog een flinke tik te verwerken. De gevaarlijke Yusuf Erdem schoot via een verdediger net voorlangs, maar in plaats van een corner, wat het overduidelijk had moeten zijn, kreeg Voorst een doeltrap toegekend. Uitgerekend uit die tegenaanval wist Voorst op gelijke hoogte te komen: Een scherpe voorzet werd van dichtbij prima binnengekopt.

  Die enorme tegenvaller leek SV Zwolle na rust nog niet te boven, want Voorst was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Ook was het voor de thuisploeg nog zoeken hoe om te gaan met het 3-3-4-systeem wat Voorst na het eerste half uur hanteerde. Het lukte SV Zwolle niet om dit eerste kwartier schadevrij door te komen: wederom leverde het recept van een voorzet vanaf rechts Voorst een treffer op: 2-3.

  Na de derde tegentreffer had SV Zwolle het spelletje van Voorst wat meer door en werd ervoor gekozen om weer de eigen formatie aan te houden, wat als effect had dat er overal op het veld één-op-één werd gespeeld. Daarmee kregen de Zwollenaren weer wat grip terug en konden ze op jacht naar de gelijkmaker. Vooral Yusuf Erdem was daar twee keer dichtbij. Eerst belandde zijn uithaal op de lat en even later zag hij zijn inzet van de lijn gehaald worden, nadat de keeper was omspeeld.

  In de slotfase liep Voorst achteruit om de voorsprong te verdedigen en drong SV Zwolle aan, maar de bal wilde niet meer goed vallen. De thuisploeg eindigde de wedstrijd nog met tien man, doordat Noback zijn tweede gele kaart kreeg bij een opstootje, nadat een enorme charge op aanvoerder Sam Blom opvallend genoeg onbestraft was gelaten.

  Na een mooie en gelijkwaardige wedstrijd waarin het kwartje beide kanten op kon vallen, viel deze voor SV Zwolle helaas de verkeerde kant op. Daarmee ziet het de achterstand op de top drie groeien tot negen punten, waardoor er even een pas op de plaats gemaakt moet worden. Ook is SV Zwolle gepasseerd door Epse en Go Ahead Deventer, waardoor de ploeg is afgezakt naar de zesde plek. Volgende week krijgt SV Zwolle de kans op revanche, als het bezoek aan Terwolde op de planning staat. De aftrap is om 14.00 uur.