• Het duurde een maand of zes, maar zondagmiddag 27 september was er eindelijk weer competitievoetbal te bewonderen op de Marslanden. Lettele was deze middag de tegenstander van de equipe van trainer Marco Onderberg. Deze ploeg wist vorig seizoen met een keurige vierde plek af te sluiten en staat bekend als een lastige tegenstander. Het strijdplan van de technische staf deze week was vooral om toevoer naar de gevaarlijke spits af te snijden en zodoende de angel uit het Lettelse spel te halen.

Zwolle begint voortvarend aan de wedstrijd en kiest er voor om de verdediging van meet af aan onder druk te zetten. Dat resulteert al na een paar minuten in een eerste kans. Ricardo Kuijer weet met een steekpass vanaf links binnendoor Ron Stoutmeijer te vinden. Stoutmeijer weet wel raad met deze kans, omspeelt de keeper en rond bekwaam af (1-0). Even later is het de beurt aan Kuijer zelf. Na een korte corner komt hij op de rand van de zestien in balbezit en schildert de bal fraai in de rechter bovenhoek (2-0).

Nadat de Zwolse storm wat is gaan liggen komt Lettele meer in het spel. De bezoekers krijgen meer balbezit en schuiven geleidelijk aan wat op richting de helft van de SV. Overigens zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. De gasten zijn vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten, waarbij het verschil in fysiek tussen beide ploegen duidelijk merkbaar is. Uit één van deze momenten weet een aanvaller van Lettele met een kopbal de lat te raken. Even later lijkt een bijgesloten middenvelder voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar hij doet dit vanuit buitenspelpositie waardoor het feest niet doorgaat. De goed georganiseerde verdediging onder aanvoering van Joao Wuarbanaran geeft verder geen krimp en Zwolle haalt dan ook zonder in noemenswaardige problemen te komen de rust met de vroeg verkregen voorsprong.

In de tweede helft hetzelfde beeld, Lettele dat meer balbezit heeft maar niet bijster veel kansen krijgt. Wel zijn er een aantal rommelige situaties voor de Zwolse goal, echter worden deze vakkundig onschadelijk gemaakt. Naarmate de wedstrijd vordert krijgt Zwolle meer ruimte om via counters gevaarlijk te worden. Met name de backs Brian Avila Sanchez en Mehmet Ali Ozgen stichten gevaar met hun rushes langs de zijlijn. Waar Kuijer en Laurens Jonkman al dichtbij zijn met hun pogingen is het uiteindelijk spits Stoutmeijer die de 3-0 op het bord zet. De ingevallen Jasper Arutjnian lanceert Kuijer aan de rechterkant. In plaats van zelf een poging te wagen legt de aanvaller de bal af op de meegelopen Stoutmeijer die zodoende zijn tweede van de middag kan noteren. Daarmee is het verzet van de bezoekers definitief gebroken en kabbelt de wedstrijd naar het einde. Lettele probeert met een aantal hoge ballen nog op zoek te gaan naar de eretreffer, maar de goed keepende Ruben Bartelds weet zijn doel schoon te houden deze middag.

Al met al een goed resultaat tegen een lastig te bespelen opponent. Met zes punten uit twee wedstrijden kennen de mannen van de Marslanden een voortvarende competitiestart. Volgend weekend wordt getracht hier een vervolg aan te geven, dat zal gebeuren op bezoek bij Haarle, getraind door oud-SV Zwollespeler Kelvin Bonhof. Haarle begon de competitie met twee nederlagen en zal gespitst zijn op de eerste driepunter. De wedstrijd op sportpark Pastoorsmoat start om 14.00 uur.

Opstelling SV Zwolle; Ruben Bartelds, Brian Avila Sanchez, Willem Busscher (’80 Dennis Sylla), Tim Mestebeld, Mehmet Ali Ozgen, Martijn Hollewand (c), Joao Wuarbanaran, Laurens Jonkman (’75 Robin Pansier), Harut Talaljan (’70 Jasper Arutjnian), Ron Stoutmeijer, Ricardo Kuijer.