• Afgelopen vrijdag stond voor de dames de 2e speelronde op de planning.

Goed om te zien was dat veel dames er alles aan deden om ook deze vrijdag weer van de partij te zijn. Naast dat er de nodige oppas voor de kinderen moest worden geregeld kwam er zelfs een corona sneltest aan te pas, alles om er maar voor te zorgen dat we met zo’n groot mogelijk team richting OWIOS, de gastvrouw van vanavond konden.

Uiteindelijk stapten we met 12 dames het sportpark op, Nienke kon alleen de eerste twee wedstrijden meedoen en omdat het nog even spannend was hoe de kuit van Wendy het zou houden, was Anne bereid gevonden om als extra speelster met ons mee te gaan.

Nadat we net als vorige week een dug-out tot ons eigendom hadden gemaakt en hadden warm gelopen op de strakke kunstgrasmat mochten we in de eerste wedstrijd wederom onze krachten meten met SV Zwolle dames 1. Twee weken geleden stond er na 15 minuten toen een 1-4 nederlaag op papier, dus we wisten dat we aan de bak konden.

Ondanks dat SV Zwolle dames 1 iets meer balbezit had dan dames 3 kregen ze weinig grote kansen. De verdediging onder leiding van Martje en Marije stond als een huis en alleen vanuit afstandsschoten werden de dames van het eerste wat gevaarlijk. Toen het na 10 minuten nog steeds 0-0 stond, begonnen de dames van het 3e er zelf ook in te geloven dat er wat te halen viel tegen deze tegenstander. Nadat Alice een mooie aanval net niet tot doelpunt wist te promoveren wist Lilian na goed druk zetten op de verdediging de bal te veroveren en de 1-0 binnen te schieten! Met alles wat ze hadden probeerde de dames deze voorsprong te verdedigen en bijna waren we met een overwinning van het veld gestapt, ware het niet dat SV Zwolle dames 1 in de slotseconde van de wedstrijd nog de 1-1 wist binnen te schieten.

Deze goal was extra ongelukkig omdat we in tegenstelling tot de voorgaande avond niet 15 maar 20 minuten per wedstrijd speelde, dus deze 5 minuten extra deed ons flink de das om. Ondanks deze last-minute tegengoal was het vooral blijdschap wat overheerste, waar we de vorige keer nog kansloos verloren hadden we nu gewoon kansen om te winnen!

Met deze wetenschap starten we onze tweede wedstrijd, dit maal tegen Reaal Dronten. Net zoals de vorige keer was in deze wedstrijd de keeper weer de grootste sta-in-de-weg voor ons. De ene na de andere kans wist ze onschadelijk te maken, maar op een schitterde knal in de bovenhoek van Nienke moest ze het antwoord schuldig blijven. Doordat we ook deze wedstrijd de zaakjes achterin redelijk op orde hadden wisten we de 1-0 voorsprong vast te houden en stapten we met onze tweede overwinning ooit van het veld!

In de 3e wedstrijd mochten we onze krachten meten met Olympia’28. Net als vorige keer tegen deze tegenstander moesten wij ons vooral bezighouden met verdedigen en ondanks een aantal prima verdedigende acties van onze zijde wist Olympia liefst 5 keer te scoren. Schrale troost was dat 2 van deze goals in die 5 extra minuten viel. Dus relativerend kwam de uitslag redelijk overeen met de vorige keer.

Ons laatste potje van de avond was tegen de gastvrouw van de avond, OWIOS. Waar we de vorige keer al flinke moeite hadden met dit team beschikten ze deze avond over een speelster die duidelijk het verschil maakte deze wedstrijd.

Zelf waren we de eerste 5 minuten ook vergeten dat we op een voetbalveld stonden, want  binnen de kortste keren lag de bal al 3x achter Wendy, die deze wedstrijd de keepersoutfit had aangetrokken. Gelukkig wisten we ons hierna enigszins te herstellen en boden we beter partij. Nadat OWIOS de 4-0 wist binnen te schieten liet Suzanne zien dat OIWOS ondertussen tot haar favoriete tegenstanders behoort, want met een prima uithaal wist ze de keeper van OWIOS te passeren en zo voor de tweede keer op rij een doelpunt te maken tegen deze tegenstander. Uiteindelijk wist OWIOS ook nog 2 goals te maken en zo sloten we de tweede toernooi-avond af met een 6-1 nederlaag.

Waar we vorige keer met moeite een overwinning behaalden, deden we het met 4 punten cijfermatig niet eens heel veel beter, maar vooral de manier waarop we voetbalden liet zien dat we in 2 weken mooie stappen hebben kunnen maken! Dit beloofd dus wat voor de komende avonden!

Helaas gooien de maatregelen vanwege corona voor de komende tijd roet in het eten, maar de dames staan nu al weer te trappelen om de volgende keer weer te laten zien welke stappen ze dan hebben gezet!

Met sportieve groet,

De verslaggever van de week.