• SV Zwolle heeft de eerste oefenwedstrijd winnend afgesloten. Op het eigen sportpark Marslanden werd met 2-0 gewonnen van CCW'16 uit Wilp.

De eindstand was al bij rust bereikt. Ricardo Kuijer maakte beide doelpunten. De aanvaller, overgekomen van Heino, opende na elf minuten de score op aangeven van de jarige Dennis Sylla. Kuijer benutte in de 26ste minuut een strafschop, 2-0. Kuijer was een van vier nieuwelingen in de basisopstelling van de nieuwe trainer Marco Onderberg. Ook doelman Gerben Sieperda, middenvelder Martijn van der Tillaart en rechtsbuiten Jantje van der Sluis begonnen in de basis.

Na de pauze maakten de aangesloten jeugdspelers Klaas Weijkamp, Tom Pfeiffer en Michael Visser hun opwachting. Robin Pansier speelde ook, maar dan in het shirt van CCW'16. De tegenstander uit Wilp had geen keeper, waardoor Pansier het doel van de vijfdeklasser uit Wilp verdedigde. Ook nieuwelingen Musa Dampha en Pamodou Ceesay kwamen binnen de lijnen. Dampha kreeg nog een goede kans op een derde treffer, maar zijn inzet ging naast.

SV Zwolle speelt dinsdag de volgende oefenwedstrijd. Het oefenduel tegen het tweede elftal van Heino op Sportpark Marslanden begint om 20.00 uur.