• SV Zwolle is het nieuwe jaar goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen Wissel kwam de ploeg van Joris Blom nooit in de problemen en boekte het dankzij twee goals van Teun Blom een eenvoudige 2-0 zege.

    Die overwinning kondigde zich vanaf de beginfase al aan, want SV Zwolle was duidelijk beter dan de tegenstander. Ericson de Lanoy schoot de eerste grote kans van de wedstrijd nog over het doel heen, maar binnen tien minuten was het alsnog raak. Een lange bal van Dennis Sylla kwam terecht bij Teun Blom, die zijn tegenstander uitkapte en rustig binnenschoot.

    Wissel koos voor een verdedigende tactiek waarbij het inzakte tot rond de middellijn en SV Zwolle het spel liet maken. In het eerste half uur was SV Zwolle bij vlagen nog iets te gehaast en zocht het wat te snel de weg naar voren, maar in het laatste kwartier voor rust ging de bal soepel van voet naar voet en kon Wissel de Zwollenaren alleen nog maar stoppen door het maken van veel vervelende overtredingen. Teun Blom verdubbelde in die fase volkomen verdiend de voorsprong door niet na te denken toen een bal in de zestien voor zijn voeten viel, maar hard binnen te rammen.

    Na rust was het spelbeeld hetzelfde, maar had Wissel een kleine aanpassing gemaakt in de manier waarop het inzakte, waardoor SV Zwolle wat meer moeite kreeg om de vrije man op het middenveld te vinden en Wissel in de omschakeling zelfs een paar keer voor het doel van Robin Pansier kon verschijnen, zonder dat daar noemenswaardig gevaar uitkwam. SV Zwolle kwam zelf nog een aantal keer dicht bij de 3-0. De grootste kans was voor de sterk spelende Jasper Arutjnian, die de bal onder de uitstormende keeper doorschoof, maar zijn inzet net voor de lijn zag worden weggehaald. Meer goals maakte SV Zwolle niet meer, maar een tegentreffer hing ook nooit in de lucht.

    Zo boekte SV Zwolle een vrij simpele zege die ook nog wat hoger had kunnen uitvallen, en hield het (inclusief een oefenwedstrijd tegen Broekland) voor de vierde keer achter elkaar de nul. Doordat alle andere wedstrijden in de competitie waren afgelast, betekende deze driepunter dat de ploeg stijgt naar de tweede plaats, hoewel die zeer vertekend is doordat SV Zwolle meer wedstrijden heeft gespeeld dan de meeste concurrenten. Zo staat aanstaande tegenstander Terwolde vijfde, maar is het op verliespunten de koploper van de competitie. Er wacht SV Zwolle zondag dus een zware klus.