• Op zondag 13 maart stond de derby SV Zwolle 5 - SV Zwolle 3 op het programma. Het weer was fijn, het uur was Christelijk en de tribune was leeg. Voor aanvang stond het vijfde op de elfde plaats en het derde op de zesde plek. Nadien was het een plekje stijgen en dalen.....

    foto's en tekst: Martijn Meupelenberg

    Het eerste kwartier bood weinig soelaas van beide kanten. Een zondagsschot van Robin Pansier bleek meteen een voorsprong voor het vijfde te wezen: 1-0. Een vermeend doelpunt van spits Wick Lammers werd afgekeurd wegens buitenspel. Helaas voor het goede werk van Pansier; hij wist druk op de verdediging van het vijfde op te voeren door met een steekpassje 'Wickie' Lammers te bedienen die het ronde leer in het netje wist te plaatsen... dus niet. In de twintigste minuut het eerste schot op doel van het derde: een directe vrije trap die naast ging. Een schot van Martijn van Campen namens het vijfde ging na een half uur ballen nét voorlangs. Beide teams gingen met een gelijke stand de rust in. Vlak voor het rustsignaal was het vijfde die de stand op het scorebord strak wist te trekken middels een vrije trap.

    In de tweede helft waren beide Zwolse teams wederom aan elkaar gewaagd. Alleen het vijfde wist in minuut 53 het verschil te maken. Door druk van de flegmatieke midvoor Matthias Meupelenberg was het wederom Wick Lammers die het netje wist te vinden. Dit maal was het geen buitenspel: 2-1. Met nog enkele irritaties vlak voor het eindsignaal bleef de stand zoals deze was. Daarmee steeg dus het vijfde elftal met één en daalde het derde met één plaats op de ranglijst.