• Het vijfde van onze SV trad zondagmorgen 31 oktober om 11.00 uur aan tegen FC Ommen 3. Een onhebbelijk tijdstip natuurlijk om binnen de krijtlijnen te gaan staan ballen.

  tekst en foto's: Martijn Meupelenberg

  Met de zaterdagavond nog 'in de benen' liepen de Gele Kanaries al in de vierde minuut tegen een 0-1 achterstand op: een bal over een twintigtal meters zweefde over keeper Justin van Valkenhoef die te ver voor zijn doel stond. Drie minuten later lag de tweede tegentreffer al achter de bebrilde goalie. Na 18 minuten was het 'over en uit' met het moraal: 0-3 voor FC Ommen.

  Tijd voor een wissel: Matthias Meupelenberg ging het middenveld bestieren waardoor er meer lijn en aanvalsdrang in het spel van SV Zwolle kwam. In de 31e minuut werd deze aanvalsdrang beloond. Robin Pansier wist de slechte start enigszins te verzachten door een treffer wat de stand op 1-3 bracht. Lang stond deze stand niet op het scorebord. Zes minuten later wist FC Ommen weer het verschil op drie te brengen: 1-4. Een rolletje van Alex de Vrij en een knal van Matthias Meupelenberg brachten geen verandering in deze stand.

  Een pijnlijke hand van Justin van Valkenhoef bezorgde Menno ten Bulte het keepershirt. SV Zwolle was ondanks het doelpunten verschil niet uit het veld geslagen. Het fanatisme was nog steeds in het spel van Zwolle te vinden, maar dan moet je er wél je voordeel mee halen.... Wick Lammers raakte de doelpaal en Robin Pansier schoot een penalty over. Een rommelige aanval bezorgde Zwolle nog wel een 2-4 (doelpunt: Robin Pansier) en Ousman Camara maakte de stand draaglijker door Zwolles 3-4 binnen de touwen te tikken, maar daarmee was het rommelige spel van Zwolle gedaan.
  FC Ommen wist het verschil weer met drie doelpunten uit te bouwen en in de laatste minuut werd de zevenklapper op het scorebord gezet.

  De zevental tegentreffers zullen snel vergeten zijn in de derde helft...................