• Voorafgaand aan dit verslag moet ik melden dat we met ons team geen één keer met ons basisteam hebben kunnen spelen in deze laatste periode. Iedere wedstrijd (4 stuks) hadden we wel 2 of 3 invallers nodig. Dat ging gelukkig heel goed, dus dank aan al die invallers. Het zijn er te veel om op te noemen!

  Lemele UIT ALTIJD lastig!
  De stand in onze poule was wat scheef, maar Lemele had 2 wedstrijden gespeeld en 2 gewonnen en stonden daarmee bovenaan. Wij hadden na onze eclatante maar mooie 12-2 overwinning bij SVI in de wedstrijden daaropvolgend geen goed vervolg kunnen geven. Dit ondanks de goede wil, strijdlust en bedoelingen van onze invallers. In deze wedstrijd bij de koploper op bezoek hadden we de beschikking over een paar super-invallers. Rust aan de bal plus afmakerskwaliteiten en ja zelfs assists op jongens die voor het eerst in de spits, echt in de punt van de aanval stonden.

  We begonnen enigszins gespannen aan de wedstrijd tegen een team van veel meiden, die een best potje konden voetballen. Er was gelijk wel een Zwols overwicht op het overigens prachtige Sportpark Zandeinde met een professioneel half veld met mooie belijningen. Het overwicht konden we trouwens niet in goals omzetten. Veel schoten van 'buiten de 16' of er net binnen gingen voorlangs of over het doel. De keepster van de tegenstander kon de bal nog een keer net voor de doellijn stoppen. Het eerste kwart werd er uiteindelijk niet gescoord: 0-0

  Het tweede kwart gaan we verder waar we mee begonnen waren: goed druk zetten, schieten (om te scoren) maar Lemele lijkt een beetje onder de druk uit te komen en weet wat gevaar te stichten voor de goal van Collin. Echt gevaarlijk wordt het nog niet. Dan weten we de ban te breken. Uit een doodspelmoment, een corner, weet Teun knap binnen te koppen (zie één van de foto's!)
  De uittrap van de keepster wordt knap uit de lucht gepikt door Joris die ziet Thijs in de spits helemaal vrij staan. Thijs kijkt en schiet beheerst maar hard de 2-0 binnen. De 3-0 is bijna een kopie, dit keer is het Siem die de bal vanaf het middenveld direct krijgt toegespeeld. Hij dribbelt de 16 in en scoort beheerst een mooie goal! De 4-0 van Joris volgt snel daarop en ook de 5-0 is snel een feit, dat is de 2de van Siem deze ochtend. Hij bepaalt de ruststand op 5-0 in Zwols voordeel.

  De tweede helft gaan we lekker door, Boris S. speelt de hele wedstrijd al een puike pot, hij krijgt meer ruimte om aan te vallen. Hij haalt de achterlijn, zijn korte voorzet bereikt Siem die hem doorpasst richting Thijs. Thijs staat er niet goed voor, maar hij weet dat Sade in zijn rug staat en dat zij er beter voor staat. Met een heus overstapje is de verdediging verrast en kan Sade tegendraads knap binnenschieten: 6-0. Dan weer via rechts, wéér via Boris S. geeft hij nu een mooie pass op Kees, die neemt aan en passeert in één beweging een verdediger maar er staan er nog een paar in de weg. In die drukte ziet hij kans de bal bij Sade te krijgen die haar tweede op rij scoort. 7-0 is het dan inmiddels.

  Dan soleert Joris dwars door de verdediging en scoort ook hij zijn tweede. Dan wordt er even achterin te nonchalant rondgespeeld en niet overgespeeld waardoor Lemele de eer weet te redden: 8-1. Vervolgens gaat de SV met nieuwe spitsen spelen die het niet echt gewend zijn. Goede leerervaring is het hoe het is om als diepste spits ook de juiste acties te doen met een bal. Het is de hoofdtaak om er natuurlijk eentje (of meer) te scoren. Boris S. krijgt de bal er lekker in (9-1) na goede assist van één van de invallers. De 10-1 is er dan weer eentje van Kees, hij speelt zich goed vrij en schiet de bal knap tussen de palen en tegen de touwen.

  Dan is het de beurt aan Leon om in de spits te gaan staan. Dat is een hele opgave voor onze Speedy Gonzales, of Sneltrein Leon. Blijf maar hangen rond de penaltystip en kom vandaar desnoods in de bal. Sta je verder naar achter dan komt de bal niet waar jij hem wilt. Teun speelt wat meer naar voren om de nieuwe spits te bedienen. Een voorzet van Teun gaat over Leon heen, maar Levi staat er nog achter om met een volley een mooie goal te maken (11-1). Met de druk naar voren om Leon te bedienen worden achterin een paar belangrijke taken voor het gemak even vergeten, er ontstaat ruimte en een uitbraak van Lemele belandt op de paal, maar daarna toch in de goal. (11-2) Uiteindelijk lukt het ook voor Leon om te scoren en er valt een last van zijn schouders met de 12-2; dat is echt ONZE stand. Even later knalt Thijs nog op de lat. En kort daarna is het afgelopen.

  Een mooie zege waar niets op af te dingen viel. Magnus was geblesseerd, maar was wel komen supporteren helemaal in Lemele, verder waren Boris H. en Owen afwezig maar dan heb ik nu wel iedereen genoemd. Oh wacht laat ik op deze plaats ook de interim coach Michel bedanken. En ook onze eigen coaches John B. en Jan H. bedankt voor de coaching het was mooi om onze jongens en Sade met plezier te zien voetballen. Dan nu vakantie & op naar het hele veld wat ons volgend jaar wacht!