• SV Zwolle JO14-1 heeft ook de tiende wedstrijd op rij winnend afgesloten. Heeten JO14-1 werd vooral door een zeer sterke eerste helft simpel verslagen: 5-2.

In de eerste helft was het bij vlagen namelijk genieten van het veldspel van SV Zwolle. Heeten was niet naar Sportpark de Marslanden gekomen om er een mooie wedstrijd van te maken, maar door het snelle combinatiespel van de thuisploeg werd het dat in de eerste helft wél. Vooral het vele bewegen en vrijlopen van de middenvelders, een punt waar de afgelopen weken veel aandacht aan is besteed, en de zuivere inspeelpasses van de verdedigers zorgde ervoor dat de opbouw van SV Zwolle vorm kreeg en er meerdere goede aanvallen op de mat werden gelegd.

Het goede veldspel voor rust werd vertaald in een kwartet aan doelpunten. Siem kreeg de eerste twee op zijn naam. De eerste kreeg hij wat gelukkig voor zijn voeten, de tweede rondde hij goed af nadat Joris van Woesik zich helemaal moest strekken om de bal nog bij zijn kompaan voorin te krijgen. Daarna was het de beurt aan Sepp, die eerst met een kopbal uit een vrije trap en daarna met een zeer fraai afstandsschot trefzeker was.

In een poging om de schade verder te beperken, zakte Heeten na rust nog verder in dan het al deed. Aanvankelijk leek het geen effect te hebben, toen Joris van Woesik er na een misser achterin 5-0 van maakte, maar SV Zwolle bleek toch wat moeite te hebben met de verdedigende speelstijl van de tegenstander. Achterin ontbrak het geduld om te wachten tot er ruimtes ontstonden, wat leidde tot meer slordig balverlies. Dat speelde Heeten in de kaart en de bezoekers wisten van dat balverlies twee keer doeltreffend te profiteren.

Zo stapte SV Zwolle JO14-1 na een zeer goede eerste en een mindere tweede helft met een prima 5-2 zege van het veld. Dat brengt SV Zwolle op de rand van een mini-kampioenschap in deze poule van zeven teams. Een nederlaag van twee doelpunten of minder tegen VHK JO14-1 volstaat daar al voor. Wanneer die wedstrijd gespeeld gaat worden, is echter nog niet bekend. Aanvankelijk stond deze beslissende wedstrijd aankomende zaterdag op de rol, maar dat kan helaas door de weersomstandigheden en de bevroren velden niet doorgaan.