• SV Zwolle JO14-1 heeft afgelopen zaterdag een uiterst zure nederlaag geleden. Tijdens het debuut in de Hoofdklasse verdween een 0-1 voorsprong tegen IJVV JO14-1 in de laatste tien minuten op vervelende wijze en werd er met 2-1 verloren.

  Na het behalen van de eerste plaats in de eerste klasse mag SV Zwolle het in de voorjaarsreeks in de Hoofdklasse proberen. Een mooie uitdaging voor de jongens en meisjes en de eerste wedstrijd was meteen geen misselijke. Nadat het openingsduel tegen Overwetering JO14-1 wegens te veel afwezigen werd afgelast, stond afgelopen zaterdag het tripje naar IJVV JO14-1 op de rol. Deze ploeg werd voor de winter derde in de Hoofdklasse.

  Toch liet SV Zwolle zien niet onder te doen voor deze sterke tegenstander. Aanvankelijk had SV Zwolle in de eerste helft zelfs een licht overwicht, wat resulteerde in een paar gevaarlijke momenten. Zo raakte Teun met een enorme poeier van afstand de lat, schoot Joris van Woesik op de paal en kopte Sepp bij een goeie kans uit een corner over. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en de grootste kans van het eerste bedrijf was voor de thuisploeg: Melle wist echter knap te redden toen de rechtsbuiten op ietwat gelukkige wijze alleen voor hem verscheen.

  Na rust hetzelfde spelbeeld, beide ploegen bleven gelijkwaardig aan elkaar. Opnieuw was het echter IJVV dat veruit de grootste kans kreeg, maar bijna op de doellijn wist de spits de bal niet in het doel te krijgen. Een ruim kwartier voor tijd was het SV Zwolle dat op voorsprong kwam. Jan begon van achteruit aan één van zijn kenmerkende imposante rushes en voerde die door totdat hij alleen voor de doelman kwam en kon afronden: 0-1.

  Zo leek SV Zwolle op weg naar een zeer knap resultaat, maar het kantelpunt volgde tien minuten voor tijd. De scheidsrechter, die de hele wedstrijd al niet bepaald op de hand van de bezoekers was, gaf een zeer dubieuze strafschop aan IJVV, waar toch vooral de bal gespeeld leek te worden. IJVV pakte het cadeautje dankbaar uit: 1-1.

  Vanaf dat moment vloeiden de krachten zichtbaar weg bij de bezoekers, die door afwezigheid van de zusjes Floor (geblesseerd) en Mila (ziek) geen wissels hadden. In de laatste tien minuten was het vooral tegenhouden en dat lukte tot twee minuten voor tijd, toen een hoge voorzet toch nog tot winnende treffer voor IJVV werd gepromoveerd. Dat kwam ook omdat een nieuwe rush van Jan in de laatste minuut op de paal eindigde.

  Een nederlaag met een zeer zure nasmaak voor SV Zwolle JO14-1, vooral door de manier waarop deze tot stand kwam en het feit dat de ploeg zeker een punt verdiende. Toch moet het spelbeeld, dat liet zien dat SV Zwolle niet onder hoeft te doen voor de top van de Hoofdklasse, ook veel vertrouwen geven.