• SV Zwolle JO13-1 heeft zaterdag de volgende ronde van de beker bereikt. Lemelerveld JO13-1 werd met 0-6 verslagen. Na de nipte overwinning op Schalkhaar JO13-2 (1-0) en de monsterzege tegen SVI JO13-2 (0-19) betekende het de derde bekerzege zonder tegendoelpunten.

Voor de aftrap in Lemelerveld was de situatie duidelijk: een gelijkspel zou voor de ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom genoeg zijn om bovenaan te eindigen in de bekerpoule en door te bekeren. In dat licht bezien was het lekker dat het binnen tien minuten al 0-2 stond door twee rake afstandsschoten van Joris van Woesik. Het gaf SV Zwolle de rust en het vertrouwen om een sterke eerste helft op de mat te leggen.

Continu werd de vrije man op het middenveld gevonden, waardoor SV Zwolle gemakkelijk aan het voetballen kwam. Een belangrijke factor daarin was de terugkeer van Levi na zijn blessure. Levi wist als mid-mid vaak vrij te komen tussen de linies en van daaruit het spel te verdelen. Lemelerveld had voor rust dan ook niets te vertellen zag hoe Floor de wedstrijd nog in het eerste bedrijf definitief in het slot gooide, door de bal onder de doelman van de thuisploeg door te schuiven: 0-3.

SV Zwolle legde zelfs nog een vierde in het mandje voor rust. Micah was de gevierde man met een schot in de verre hoek, nadat hij zijn eigen ruimte had gecreëerd met een kapbeweging. Op de ruststand van 0-4 viel weinig af te dingen. Dat kwam ook doordat het achterin wederom als een huis stond en er geen enkele kans werd weggegeven.

Waar de eerste helft zeer soepeltjes verliep, was de tweede helft een stuk rommeliger. Mede door wisselingen en kleine blessures aan Zwolse kant was de rust in het spel verdwenen en kon Lemelerveld er vaker uitkomen, zonder dat dat leidde tot mogelijkheden voor de thuisploeg.

Aan de andere kant lukte het SV Zwolle, ondanks het mindere spel na rust, om de score op te voeren. Floor profiteerde van een slippertje van de doelman, waarna Siem met een weergaloze goal de eindstand op 0-6 bepaalde. De spits nam een halfhoge voorzet in één keer op zijn mindere linkerbeen en passeerde de kansloze keeper.

Zo doorstond SV Zwolle zonder veel moeite de beproeving in Lemelerveld en mag het uitzien naar een vervolg in het bekertoernooi. De cijfers na drie bekerwedstrijden zijn indrukwekkend met drie overwinningen, 26 goals voor en geen enkel doelpunt tegen.

Aankomende zaterdag mag JO13-1 die goeie lijn proberen voort te zetten, als de competitie begint met een uitwedstrijd tegen VSCO’61 JO13-1. Deze ploeg won ook al zijn drie bekerwedstrijden, en belooft dus een taaie tegenstander te worden. De aftrap is om 10.00 uur in Oosterwolde.