• Ron Jans was in juni even op terug bij SV Zwolle. Voor de opnames van het RTV Oost-programma Roots bracht de trainer van FC Twente een bezoek aan zijn oude club.

Met presentator Bert Eeftink gaat Jans terug naar zijn tijd in de Pierik. Hij bezoekt onder andere zijn oude straat, maar ook kwam Jans en de cameraploeg van RTV Oost langs bij SV Zwolle. Tijdens de opnames ging Jans in gesprek met zijn oude trainer Harry Visser, oud-ploeggenoot Jurry Nossent en Jan Berendsen. Jans kreeg bij het bezoek aan sportpark Marslanden een horloge van de club.

De uitzending van Roots is vanavond te zien op RTV Oost. Het programma begint om 17.30 en wordt ieder uur herhaald. De uitzending met Ron Jans is de eerste aflevering in het nieuwe seizoen van Roots.