• SV Zwolle heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een tegenvaller. Op bezoek bij koploper DAVO was de ploeg van Marco Onderberg niet eens zoveel minder dan de tegenstander, maar stond er na negentig minuten toch een ontnuchterende 5-1 nederlaag op het scorebord.

De wedstrijd begon al desastreus voor de Zwollenaren. Al na drie minuten leidde balverlies achterin en een overtreding in de zestien tot een strafschop voor de thuisploeg. Deze belandde via de binnenkant van de paal net langs de voor SV Zwolle verkeerde kant van de doellijn, waardoor DAVO al vroeg op voorsprong kwam.

SV Zwolle richtte zich na die vroege tegenslag op en was in de fase na de openingstreffer de betere ploeg. Het kreeg meerdere mogelijkheden op een verdiende gelijkmaker, waarbij de grootste voor mede-clubtopscorer Ayoub Lakkaichi was. Hij kreeg de bal van dichtbij echter niet langs de sterk keepende doelman van DAVO.

Halverwege de eerste helft kreeg SV Zwolle de volgende tik te verwerken. Opnieuw kreeg DAVO een strafschop en waar op de eerste nog weinig af te dingen viel, was deze op zijn minst zeer dubieus te noemen. Daar had de spits van DAVO maling aan. Hij schoot zijn tweede strafschop van de middag onberispelijk binnen en zette zijn ploeg daarmee op 2-0. Vlak daarna werd het door opnieuw een zeer ongelukkig moment zelfs 3-0, toen een corner van DAVO op een Zwols hoofd belandde en pardoes binnenviel.

SV Zwolle was door de dubbele tegenslag even de draad kwijt en kon niet voorkomen dat het voor rust zelfs 4-0 werd. Een goede aanval van DAVO over de rechterkant werd uiteindelijk met een zeer fraai stiftje afgerond door de grote uitblinker van de Deventenaren.

Zo moest SV Zwolle gaan rusten met een enorme achterstand, na een helft waarin het niet eens enorm de onderliggende partij was geweest. Ook na rust zette die trend zich voort. De eerste kans was nog voor DAVO, een corner van dichtbij werd op de lat gekopt, maar daarna was het qua kansen vooral SV Zwolle wat de klok sloeg, voordat DAVO er door een sterke individuele actie van de spits 5-0 van maakte.

Een kwartier voor tijd zorgde Yusuf Erdem nog wel voor een meer dan verdiende eretreffer op aangeven van Lakkaichi, maar verder kwam SV Zwolle, ondanks enkele mogelijkheden, niet meer.

Een geflatteerde nederlaag in Deventer tegen een sterk en zeer effectief DAVO vormt zo het bittere slotstuk van een verder prima eerste seizoenshelft, waarin SV Zwolle zich een aardige uitgangspositie heeft verschaft om na de winterstop in ieder geval mee te doen om een nacompetitieticket. Bovendien is na een ellendig vorig seizoen de sfeer en de spirit in het team weer helemaal terug, wat ook een grote winst is.

De lange winterstop voor SV Zwolle eindigt op 5 februari, wanneer hekkensluiter Wissel op bezoek komt op Sportpark de Marslanden.