• SV Zwolle JO13-1 heeft zaterdag de vierde overwinning op rij geboekt. Op een koud en nat Sportpark de Marslanden werd SV Nieuwleusen met 1-0 verslagen.

Die overwinning was vooral op basis van de eerste helft verdiend. In het eerste bedrijf legde JO13-1 namelijk een behoorlijke partij op de mat. In de eerste tien minuten was het even zoeken door de ongebruikelijke formatie van Nieuwleusen, dat met twee spitsen en vier middenvelders speelde. Toen dat was opgelost, begon de ploeg te voetballen en creëerde het op die manier meerdere goede kansen.

Zoals wel vaker ontbrak het echter aan meedogenloosheid en overtuiging voor de goal. Daarom had JO13-1 een corner nodig om op voorsprong te komen. Deze werd goed getrapt voor Joris van Woesik en vakkundig afgerond door Teun. Daarmee zorgde de aanvoerder, voor een ruststand van 1-0, die gezien de kansenverhouding al wat hoger had kunnen zijn.

De tweede helft verliep veel moeizamer voor JO13-1. Het spel in balbezit was een stuk slordiger en er werden meer verkeerde keuzes gemaakt. Ondanks dat het spel in balbezit een paar niveautjes minder was dan voor rust, leidde dat niet tot enig gevaar van Nieuwleusen. Achterin stond het namelijk, onder aanvoering van Teun, wederom als een huis.

Dat veranderde ook in de slotfase niet, waardoor het ook toen eerder wachten was op de 2-0 dan de 1-1. Beide vielen niet, waardoor SV Zwolle wederom met drie punten én een ‘clean sheet’ van het koude en natte veld stapte.

De overwinning van JO13-1 was ondanks het kleine verschil op het scorebord niet meer dan verdiend. Wederom was een gebrek aan effectiviteit het grote euvel van het team, want kansen waren er weer genoeg, ondanks het mindere veldspel in de tweede helft. Gelukkig kan de ploeg altijd terugvallen op een goede organisatie en een stabiele verdediging. Voor de tweede week op rij gaf JO13-1 werkelijk geen enkele mogelijkheid weg, waardoor doelman Melle opnieuw een rustige ochtend had. Met deze defensieve stabiliteit zijn één of twee goals vaak al genoeg voor een goed resultaat.

De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen Rohda Raalte JO13-2 is afgelast, waardoor de eerstvolgende wedstrijd (voorlopig) op zaterdag 11 december op de rol staat. Dan is Hattem JO13-1 de tegenstander op Sportpark de Marslanden.