• Mooie dag met Snerttoernooi en opening kantine

SV Zwolle kan terugkijken op een mooie dag met het traditionele Snerttoernooi en de opening van de verbouwde kantine. Zwolfje, de mascotte van PEC Zwolle, en vijf speelsters van de vrouwen van PEC Zwolle luisterden het Knakworstentoernooi bij de jeugd op.

Alle spelers van de jeugdafdeling van de club begonnen na een warming-up van Yvette van Daelen, Celien Tiemens, Moïsa van Koot, Leonie Vliek en Lauri Weijkamp (voormalig jeugdspeelster van SV Zwolle) aan het toernooi. Zwolfje en de vijf speelsters reikten na afloop van het toernooi ook nog de prijzen uit. Zowel voor het jeugdtoernooi als bij het seniorentoernooi werd stilgestaan bij het overlijden van Frans Huiskens, lid van verdienste van de club.

SV Zwolle begon begin december met de verbouwing van de kantine. Onder leiding van projectleider Frank van Woesik onderging de kantine van de Zwolse club een ware metamorfose. De kantine werd voorzien van een nieuwe lik verf en ook werd er gekozen voor nieuw meubilair en een nieuwe bar. De mannen van de kantineverbouwing werden na het Knakworstentoernooi voor de jeugd in het zonnetje gezet. Daarna verrichte Zwolfje samen met het oudste lid van de club van Assendorp en Pierik, Piet Overink, de openingshandeling door het eerste biertje te tappen.

Dat de nieuwe kantine een schot in de roos is bleek na afloop van het Snerttoernooi voor de senioren. Na het Snerttoernooi, met als grote finale een duel tussen de speelsters van het eerste vrouwenteam en de spelers van het Walking Football-team, betraden alle spelers de kantine. Alle deelnemers aan het toernooi, waaronder ook de groeiende damesafdeling en de sterren van het Walking Football-team, beleefden een gezellige avond in de nieuwe kantine.