• De rijp op de derde grasmat van SV Zwolle gaf de temperatuur aan van deze zaterdagochtend. De Gele Kanaries traden aan tegen de Wezep Hattemerbroek Combinatie uit Wezep. Een niet schier onmogelijke opgave voor het team van Custers/Merkus. Immers; in oktober hebben zij deze onderlinge clash met 2-4 gewonnen....

    foto's en tekst: Martijn Meupelenberg

    Op het moment dat ik veld drie op Sportpark Marslanden betrad, schoot Lynn Grootenhuis net de 1-0 binnen. De gretigheid van de Zwollenaren was van meet af aan te zien. Ook Jan Berendsen miste het doelpunt van zijn kleindochter. Wel konden we Lynns' assist op goalgetter Anna Meupelenberg meemaken: de lange rossige wist de 2-0 binnen te tikken. Er waren nog geen 10 minuten gespeeld en SVZ leek op rozen te zitten. Het krachtsverschil was zo groot dat de scheidsrechter de coulance had om de uittrappen van WHC steeds vanaf de 16-meterlijn toe te staan. SV Zwolle zat er er niet mee en tikte binnen het kwartier de 3-0 in het netje (goal: Anna Meupelenberg).

    Zo in de winterzon was het erg aangenaam om langs de lijn te staan en de rush van Yenn Siebert te zien op links. Yenn wist Lola Otten te bedienen: 4-0. Dan, eindelijk, wisten de gasten wat in deze voetbalpot te brokkelen en scoorden een tegendoelpunt: 4-1. Ondanks dit Wezeps' hoogtepuntje lieten de Gele Kanaries zich niet van haar stuk brengen en gingen vrolijk door met pressievoetbal. In de zevenentwintigste minuut was het Anna die voor de derde maal deze eerste helft het leer tegen de Wezepse touwen wist te rossen. Met deze hattrick gingen beide elftallen de rust in.

    In de tweede helft was het spel van WHC beter dan in de eerste. Het resulteerde niet in doelpunten, maar de woorden langs de zijlijn waren milder en lovender. Een sprint van de Wezepse spits werd door Luisa Mauritz goed verijdeld: met een beetje duwen en trekken wist ze de tegenstandster uit balans te brengen waarna diens' schot naast het doel ging van keepster Mette Mulderij. WHC vertoond meer pit haar spel. Even later leek het of Lola Otten met haar doelpunt (6-1) de pit uit de tegenstander had gehaald; WHC vertoonde geen aanvalsdrang meer. Net als in de eerste helft wist Anna Meupelenberg een hattrick te maken: 7-1, 8-1 en 9-1.

    Een oefenpot dat bij voorbaat een winstpartij opleverde, zo leek het. De gretigheid die de meiden vertoonden zouden ze ook moeten laten zien in de komende wedstrijden. We zagen mooie loopacties van Elin Mara Hogeling, een strakke coupe van Saar Duursma, twee maal een hattrick van Anna Meupelenberg, een toffe verdedigende actie van Luisa Mauritz. Affin, eigenlijk was het hele team goed bezig vanmorgen!